Menü

Nagy nyári könyvajánló

Olvasni mindig jó, de nyáron különösen is, amikor csak kifekszünk a napra, egy izgalmas krimi vagy elgondolkodtató könyv társaságában és élvezzük, ahogy magával visz a történet.

F. Várkonyi Zsuzsa – Férfiidők lányregénye

Az első könyv magyar írónő alkotása, amiből tavaly készített filmet Tóth Barnabás. Az adaptáció olyan sikeres lett, hogy hazánk jelölte az Oscar-díjra is, valamint a Variety is elismerően nyilatkozott róla.

A története egy fiatal lány és egy középkorú férfi különleges kapcsolatát meséli el a második világháború utáni Budapesten. A nagy világégést követő években élőknek nemcsak a múlt borzalmainak feldolgozásával, de egy új ellenség felemelkedésével is szembesülniük kellett. A zsidó életeket bemutató történet tele van személyek és közösségek tragédiáival, de ugyanakkor megmutatja azt is, hogy minden életnek van értelme.

Grigoj Szluzsitel – Egy moszkvai kandúr feljegyzései

Különleges történet az Egy moszkvai kandúr feljegyzései, mivel főhőse egy macska. De nem is akármilyen, hanem filozofáló, emberekhez hasonló állat, akinek életét megismerve, emberi sorsok alakulásába is belelátunk, valamint a híres orosz főváros utcáit is bejárhatjuk. Ez a könyv magáról az életről szól, a buktatókról, a mennyei pillanatokról és azokról a társakról, akikkel mindezt megosztjuk. Elgondokodtató mese ez, ami sokszor megmosolyogtat és valóságosabb, mint gondolnánk.

Antoine de Saint-Exupéry – A kis herceg

A francia klasszikust mindenki ismeri. Egy történet a különleges kis hercegről, egy gyönyörű rózsáról és a rókáról, ami megváltoztat. Üzenetei világhírűek és örökérvényűek, ezért sem elég egyszer elolvasni. Sokat tanít gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt ez a mese, ami új perspektívát ad az élethez.

David Mitchell – Felhőatlasz

David Mitchell világhírű könyve és az abból készült film azt mutatja be, hogyan kapcsolódnak egymáshoz sorsok és események által az emberek. Hogyan hatunk egymás életére, tudattalanul is hogyan befolyásoljuk a másik jövőjét. Egy nagyon kreatívan felépített történet, ami évszázadokon ível át és különleges, történelmet megváltoztató életeket mutat be. Lenyűgöz és megborzongat, pont, mint egy tökéletes történet.

Újabb sorozatajánló karantén idejére

Több mint egy éve már, hogy a koronavírus okozta korlátozások szerint élünk. Az emberek legnagyobb része home officeban dolgozik, vagy távoktatásban tanul és amíg a szórakozóhelyek, kávézók és éttermek is zárva tartanak, a barátokkal is veszélyes találkozni, a filmek és sorozatok nézése lett az új hobbink.

Kultúra a koronavírus alatt

Koronavírus előtt sokan jártak moziba, színházba, könyvtárba és egyéb olyan helyekre, ahol egy kis kultúrát tudott magába szívni az ember. Sajnos egyre jobban eléri az emberek ingerküszöbét az, hogy nincsenek nyitva üzletek, szórakozóhelyek és persze azok az intézmények, amelyek a kultúráért felelősek.

Egy újabb magyar mestermű – Pieces of a Woman

A Netflixen tarol Mundruczó Kornél legújabb, első angol nyelvű drámája. Ez az első olyan magyar alkotás, amiben Martin Scorsese executive producerként vett részt. A mű nagy sikernek örvend már most.

Könyvajánló: Bocsáss meg, Rose Gold!

Rose Gold Watts 18 éves koráig abban a hitben élt, hogy súlyos beteg. Az egész élete arról szólt, hogy orvostól orvosig járt és mindenféle betegséggel diagnosztizálták, állapota romlott, kerekesszékbe kényszerült. Egy nap azonban fény derült a sokkoló igazságra: anyja hazudott neki. A lány nem volt beteg…

Könyvajánló hideg téli délutánokra

Keressünk egy meleg takarót, gyújtsunk be a kályhába, főzzünk egy jó teát és olvassunk!