Menü

Az erős smink taszítja a férfiakat?

A nőkre jellemző, hogy profi sminkkel indulnak randevúra, ha tetszeni akarnak a férfiaknak. Na de mit szólnak mindehhez az erősebb nem képviselői? Észreveszik-e egyáltalán, és imponál-e a számukra?

Persze egyértelmű, hogy az első benyomás a fontos, és hogy a férfiak szeretik a szemet gyönyörködtető látványt. De vajon úgymond, átlátnak-e a sminken…? Egy felmérés eredménye szerint az avatatlanabb férfiszem számára nehezebb elképzelni smink nélkül a hölgyeket, de aki rutinosabb, az már úgymond az arcot is le tudja vetkőztetni a lelki szemeivel.

Mindazonáltal a férfiak nagyobb része azt vallja, hogy nem kedveli a „vakolat-jellegű” arcfestést, amin már első ránézésre is látszik a természetellenesség. Lehet, hogy egy modellen, egy profi fotón jól mutat, vagy szemrevaló lehet elsőre egy ilyen hölgy, de a személyes kontaktus megint más kérdés. Ez esetben inkább a kellemes természetességet kedvelik. Érthető fő indok a részükről, hogy reggel sem szeretnének meglepődni, hogy ki az a nő, aki mellettük ébred…

A nők viszont a végletekig hajlandóak elmenni azért, hogy tetszést keltsenek a férfiakban. Sokan számoltak be arról, hogy igyekeznek előbb felkelni, mint a párjuk/barátjuk, csak azért, hogy rendezett külsővel, ápolt hajjal, sminkkel jelenjenek meg, amikor párjuk is felébred.

Talán mondani sem kell, hogy hasonlóról a férfiak körében nem számoltak be… És bár értékelték, ha a kedvesük ápolt, és igényes külsővel rendelkezik, azt jobban kedvelik, ha a nő természetesen is szép, és egy nyugodt reggelen össze lehet bújni vele, mielőtt együtt felkelnének.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.