Menü

Felfázás ellen gyógynövényes kádfürdő

Nyáron sajnos több az esély a felfázásra, mint télen, amikor odafigyelünk az öltözködésünkre. A meleg ígéretében könnyen előfordulhat felfázás, ha hűvösebbre fordul a korábban kellemes időjárás, vagy ha a szabadtéri programokon hideg helyre ülünk le. További problémát jelenthet a vizes fürdőruha, vagy érzékenyebbek esetén maga a strandolás, fürdőzés, ha a testünk még hűvösnek érzékeli a víz hőfokát. A legtöbb esetben a nőket veszélyezteti ez a kellemetlenség, akiknek nem megfelelő kezelés esetén akár tartósan fennálló gondokat is okozhat a felfázás.

A legjobb megoldás mindig a megelőzés, de ha már találkoztunk a problémával, akkor orvosoljuk minél előbb! A legtöbben megijednek a tünetektől, és azonnal orvoshoz szaladnak, aki általában rögtön drasztikus, antibiotikumos kezeléssel él. Pedig az ősi gyógymódokat és a természet kincsestárát felhasználva azonnali javulást érhetünk el bizonyos növényekkel, gyógynövényekkel. 

Készítsünk forró ülőfürdőt! Egy nagyobb edényben forraljunk vizet, és a forró vízben negyed órán át hagyjuk ázni a következő növényeket: cickafark, pirosló árvacsalán, diófalevél, pásztortáska, valamint rózsaszirom. Ezek ötvözete kiváló és komplex segítség a felfázás ellen. Az egyveleget úgy ahogy van, az áztatási idő végén öntsük a fürdővízbe, és fél órán, egy órán át nyugodtan élvezzük a kényeztetést. A tünetek ugyanis azonnal enyhülnek a forró fürdő hatására, csak ügyeljünk rá, hogy a víz mindig jó meleg maradjon, ne hagyjuk kihülni. 

Közben relaxáljunk, meditáljunk, koncentráljunk a gyógyulásra! Képzeljük el, ahogy ez a csodálatos növénykombináció azonnal meggyógyít minket, vizualizáljuk pontosan, ahogy a sejtekbe egyenként eljutnak a hatóanyagok. Közben végezhetünk intimtorna gyakorlatokat is. A fürdő alatt a vízben ázó növényeket helyezzük egy időre az alhasunkra, hogy azok kiváló energiáihoz közvetlen fizikai kapcsolódás útján is hozzájuthassunk. A június egyébként is a legjobb időszak a cickafarkfű felhasználására, hiszen ilyenkor a legmagasabb annak hatóanyag-tartalma. 

Ugyanezen növények egyvelegéből főzzünk gyógyteát, és ezzel egészítsük ki a kezelést. Felfázás esetén különösen fontos, hogy rengeteg folyadékot fogyasszunk. Javasolt kizárólag gyógyteát és vizet inni a gyógyulás ideje alatt. 

Fotó:
Pixabay.com

 

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.