Menü

Ha bababőrre vágyunk

A jó idő beköszöntével végre hordhatunk rövidnadrágot, szoknyát, leggingset és mindent, ami mini és a lábaink meztelen valójukban előbukkanhatnak. Nos, a férfiaknak nem kell sokat bíbelődni, egyszerűen beleugranak a kiválasztott ruhadarabba, aztán máris útra készek. Ezzel szemben a lányoktól, nőktől, asszonyoktól minimum elvárás a szőrtelen, baba finomságú láb, hónalj és egyebek.

Nos, a természet nem mindenkivel volt olyan kegyes, hogy szőrtelen maradjon egész életében. Akadnak olyan hölgyek, akiknek alig-alig van szüksége szőrtelenítésre, mások viszont állandóan küzdenek az újra és újra visszanövő szőrszálakkal.

Fordulhatunk szakemberhez a szőrtelenség érdekében, ám otthon is gyorsan és egyszerűen boldogulhatunk.

Olcsó, gyors és fájdalommentes megoldásnak tűnik a borotva használata. Ma már számtalan fajta közül választhatunk, akad például olyan típus is, amely használat közben hűsítő zselével segíti a bőr regenerálódását. Mindenképpen alaposan szappanozzuk be a szőrtelenítésre szánt felületet, majd ezután már könnyen boldogulunk. Választhatunk például női borotva habot is, amely igen kellemes illatú, de ha ilyesmire nem akarunk költeni, akkor a szappan, vagy a tusfürdő is ugyanúgy megteszi. Nos, a borotva, gyors és hatékony, azonban előfordulhat, hogy a szőrtüszők begyulladnak, sőt a szőrszálak megerősödhetnek a rendszeres borotválástól és gyorsan visszanőnek.

Az epilátor kicsit macerásabb megoldás, de egyáltalán nem erősíti meg a szőrszálakat, sőt, rendszeres használata után kikopnak és meggyengülnek azok. Az epilátor egyetlen hátránya, hogy drága. Viszont, ha végiggondoljuk, akkor néhány hónapos használat után visszahozza az árát, hiszen a kozmetikában ennél sokkal többet költenénk el. Ugyanakkor a kényes helyeken egyáltalán nem ajánljuk a használatát, például intim szőrtelenítésre, mert ott bizony nagyon fájdalmas lehet a művelet. Hónalj szőrzet eltávolításra azok vállalkozhatnak epilátorral, akiknek magas a fájdalom küszöbe, de ne várják meg, amíg a szőrszálak nagyon hosszúra nőnek. Minél rövidebbek, annál könnyebb megszabadulni tőlük a kis berregő gép segítségével. A lábak, kezek esetében viszont bárkinek, bármikor ajánlott a használata.

Már otthon sem lehetetlen a gyanta használata. Hideg gyantát bármilyen üzletben vásárolhatunk. A csíkokat egyszerűen felmelegítjük a kezünkkel, aztán felhelyezzük a kívánt felületre, megfeszítjük a bőrt és a csíkot a szőr növekedésével ellentétes irányban letépjük. Hasonló technikával járunk el meleg gyanta esetében is, amit természetesen a művelet előtt felmelegítünk. A gyanta mind közül a leghosszabban tartó állapotot hozza létre, van, hogy három-négy hétig is elfelejthetjük a szőrtelenítést. Viszont sokszor fájdalmas és kellemetlen, főleg az intim zónákban. Viszont megéri kínlódni, hiszen utána hetekig nincs gondunk a kellemetlen szőrszálakra.

Fotó:
pixabay.com

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.