Menü

Weisz Fannival indul Magyarországon a Vodafone FIRSTS programja

  • Dátum: 2014.01.14., 20:07

A Vodafone Firsts a Vodafone globális programja, amely 2014-től indul világszerte. A program lényege olyan kezdeményezések támogatása, amelyeket először valósítanak meg mobiltechnológia alkalmazásával.

Hazánkban Weisz Fanni lesz a Firsts program első résztvevője. A Főállású Angyalként a Hallatlan Alapítványnál dolgozó siket modell célja hogy az Alapítvány segítségével szeptembertől kezdődően három siket gyereket halló közösségbe integráljon, a Vodafone segítségével életre hívott videós jelnyelvi tolmácsszolgálat segítségével.  Fanni tervei szerint a videós jelnyelvi tolmács segítségével a siket gyerekek ugyanúgy részt tudnak majd venni az oktatásban, mint halló társaik. 

A Hallatlan Alapítvány fő célja a megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők - ezen belül elsősorban a siketek és nagyothallók – társadalmi integrációjának elősegítése. Az Alapítvány által létrehozott és működtetett, hazánkban egyedülálló videós jelnyelvi tolmácsszolgáltatás segítségével  az Alapítvány irodájában webkamera előtt ülő jelnyelvi tolmácsok a nap 24 órájában, a Vodafone 97,4 százalékos szélessávú lefedettségének köszönhetően az ország szinte minden pontjáról elérhetőek okostelefonon vagy táblagépen keresztül egy szabadon letölthető videóchat programmal.

A hazai példa mellett külföldön is számos izgalmas Firsts kezdeményezéssel találkozhatunk. Indiában Mary Kom olimpikon a mobil technológia segítségével szeretné segíteni az ország területén élő nőket a hatékonyabb önvédelemben. A 30 éves sportoló álmának megvalósulását segíti a Vodafone azáltal, hogy a mobilkommunikáció lehetőségeit kihasználva segíti a fiatal indiai nőket a fizikai és mentális képességeik fejlesztésében, hogy  magabiztosabbá váljanak és kevésbé legyenek sebezhetőek.

Spoek Mathambo Dél-afrikai zenész vágya is a Vodafone segítségével teljesült. Készített egy felvételt, amelyhez a Dél-afrikai Köztársaság különböző kulturális csoportjainak a zenéit vette alapul. A zenész feltöltötte az anyagokat a Vodafone Cloud tárhelyére, majd a Vodafone mobil hálózatának segítségével összekapcsolta a „felhőt” és zenész társait, akik fokvárosi stúdiójában mixelték az összegyűjtött zenei anyagot.

A Firsts program első állomásaként szilveszter éjjelén először láthattak, hallhattak, kóstolhattak és tapinthattak tűzijátékot azok, akik Londonban köszöntötték a 2014-es évet. A narancsízű óriás buborékok, az alma, cseresznye és eper illatú ködfelhők, az eget borító őszibarackos hó, az ehető konfetti, vagyis az első több érzékszervvel is élvezhető tűzijáték, méltó felvezetése volt a kedden induló Firsts programnak. A nemzetközi programmal a Vodafone olyan egyedi ötletek megalkotására inspirál, amelyek megvalósításához eddig soha nem használtak mobil technológiát.

A Vodafone Firsts programról bővebb információ elérhető a firsts.com oldalon.

Forrás:
vodafone.hu

Fotó:
pixabay.com

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.