Menü

10 tény és érdekesség a karácsonyfákról

  • Dátum: 2013.12.25., 10:36

A szeretet ünnepe szinte egyet jelent a karácsonyfával és az ajándékokkal. Majd mindannyian várjuk, hogy megvásárolhassuk a fenyőt, és ünnepi díszbe bújtassuk. Íme, néhány érdekesség, hogy még többet megtudj az ünnep ékéről és egyik fontos szimbólumáról.

– Az örökzöld fák már Krisztus születése előtt is rendkívül népszerűek voltak, velük ünnepelték elődeink a téli napfordulót.

– Az első díszített karácsonyfát Lettországban, Rigában állították 1510-ben.

– Ahhoz, hogy a fenyők elérjék a megfelelő magasságot, átlagosan 7-10 évig kell nőniük.

– A karácsonyfa azonkívül, hogy a lakás éke, jól felfogja a port és a pollent.

– 1890-ben kezdődött a karácsonyfaizzók sorozatgyártása. A nagyobb áruházak 1900 óta állítanak kirakataikba kivilágított, feldíszített fákat.

– 1947 óta minden évben Osló karácsonyfát ajándékoz Angliának. Ezzel fejezik ki a norvégok köszönetüket és hálájukat a briteknek, a második világháború idején nyújtott segítségért.

– Hazánkban a fenyőfélék népszerűségi listája időről időre változik. Ebben az évben az élén minden bizonnyal a luc- és a normandiai fenyők állnak majd. Kedvelt még az ezüst változat. Jegenye – és duglaszfenyő is sok lakásban előfordul a szeretet ünnepén.

– Egy hektárnyi fenyő 18 főnek biztosítja a napi oxigénellátását.

– Soha ne égesd el a karácsonyfát a kandallóban!

– Ha teheted, vásárolj földlabdás fenyőt, amit az ünnep után ültess ki a kertedbe. Több üzletbe visszaveszik a fát. Ráadásul vissza is fizetnek valamennyit a vásárlási árból.

Forrás:
www.eharmonia.hu

Fotó:
pixabay.com

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.