Menü

Célba ért a Coca-Cola Karácsonyi Karaván

  • Dátum: 2013.12.23., 11:38

Az adventi időszakban a korábbi évek hagyományaihoz visszanyúlva ismét országjáró körútra indult a legendás Coca‑Cola Karácsonyi Karaván. Ezúttal tizenöt helyszínre, zömmel nagyvárosi bevásárlóközpontok parkolóiba látogatott el a kamion a Mikulással, segítőivel, Lolával és a Palinta Társulattal.  Tegnap egy zalai kis településen, Tormaföldén ért célba a kamion, hogy karácsony előestéjén együtt ünnepeljenek a falu lakóival.

A zalai Tormafölde ez évben nyerte el a Magyar Vöröskereszt humanitárius település címét. Az összetartásáról híres kis faluba tegnap a Coca-Cola Karácsonyi Karavánnal érkezett meg az ünnepi hangulat közös karácsonyfa-állítással, szórakoztató programokkal, karácsonyi ízekkel és fényekkel. Az 5 méteres tormaföldi karácsonyfára felkerültek azok a díszek, amelyeket az országjárás alatt készítettek és ajánlottak fel a kamionhoz kilátogatók, és persze azok a kedves jókívánságok is eljutottak a tormaföldiekhez, amelyeket szintén a túra állomásain küldtek nekik videóüzenetben. A kultúrház előtti téren szinte az egész falu összegyűlt, hogy néhány együtt töltött vidám és hangulatos órával várják a holnap kezdődő ünnepeket.   

A Karaván országjáró túrájának helyszínein összesen több mint 400 kg tartós élelmiszert adományoztak a Magyar Vöröskeresztnek. Az adományokat a szervezet munkatársai még az ünnepek előtt szétosztották a rászoruló családok között. 

Forrás:
Well PR Ügynökség

Fotó:
pixabay.com

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.