Menü

Közel 5 millió forint karácsonyra

  • Dátum: 2013.12.13., 13:41

Idén négy gyermek-egészségügyi intézmény részesül a K&H gyógyvarázs program karácsonyi támogatásából.

Karácsonyi ügyfélajándék helyett immár 10. alkalommal bővíti a gyermek-egészségügyi intézmények eszközparkját a K&H Csoport. Az adományt idén egy budapesti és három vidéki intézmény kapta, hogy minél hatékonyabban helyt tudjanak állni az ünnepek alatt is.

Az ügyfeleknek szánt karácsonyi ajándékok összegét – 4 863 000 Ft-ot – ajánlotta fel a K&H négy egészségügyi intézmények. Ez immár a 10. év, hogy a K&H Csoport ily módon a beteg gyermekek gyógyulásához és a gyermek-egészségügyi intézmények hatékonyabb működéséhez járult hozzá a karácsonyi ünnepek alkalmából. Az elmúlt 10 év alatt összesen összesen 38 intézmény kapott 87 millió forint értékben orvosi műszereket a Csoport karácsonyi támogatásából.

„Ma már sok cég ajánlja fel a partnerei, ügyfelei megajándékozására szánt összeget jótékony célra. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a K&H ebben is úttörő szerepet tudott betölteni, hiszen a K&H gyógyvarázs program 10 évvel ezelőtti indulása óta ez bevett gyakorlattá vált nálunk” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Mindemellett hihetetlen jó érzés arra gondolni, így karácsony közeledtével, hogy ismét tehettünk valami hasznosat, és segíthettünk valakiken, akik igazán megérdemlik.”

A K&H gyógyvarázs idei, közel 5 millió forintos karácsonyi eszköz és műszeradományát a következő intézmények kapták:

Kiskunhalasi Semmelweis Kórház
Kisteleki mentőállomás
Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért
Velencei mentőállomás

A kisteleki és a velencei mentőállomás a gyerekek rögzítéséhez, állapotfelméréséhez, a helyszíni ellátáshoz szükséges eszközöket, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház belgyógyászati, traumatológiai, valamint sebészeti eljárások során használandó műszereket, míg a Vadaskert Alapítvány a vér oxigénszint mérésére alkalmas eszközt vásárolhatott az elnyert összegen.

A velencei mentőállomás vezetője külön kiemelte, hogy a karácsonyi támogatás jelentőségét az időzítés szempontjából.  „Kevesen gondolnak bele, hogy az ünnepek közeledtével megnő a balesetek száma.  A karácsonyi égők, gyertyák, de akár egy halszálka is veszélyforrást jelenthet a gyerekek számára.  Ezért különösen fontos, hogy ilyenkor megfelelően fel legyünk szerelve a gyermekek vizsgálatához, ellátásához szükséges eszközökkel.  Továbbá olyan sérülések is  előfordulnak, amik igazán csak a téli hónapokban jellemzőek, különösképpen ha az idő hidegre fordul, és  befagy a tavak vize. A téli sportok szerelmesei, köztük gyermekek, ilyenkor ezrével lepik el a velencei tavat is, és halmozottabban fordulnak elő a végtagsérüléssel járó balesetek. Valamint kezdődik a téli szünet, jön a szilveszter, a közlekedésre még jobban oda kell figyelni. Ezért ennél jobbkor nem is érkezhettek volna ezek az eszközök! ” – mondta el Muharos Attila.

A K&H Csoport a K&H gyógyvarázs program égisze alatt 2004 óta összesen 479 millió forint értékben biztosított orvosi eszközöket és berendezéseket 263 kórháznak és mentőállomásnak. 

Forrás, fotó:
WELL PR Ügynökség

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.