Menü

Egy százalék a hatékonyabb fogászatért

A K&H dolgozói 1 132 000 forint értékben ajánlották fel személyi jövedelemadójuk 1%-át a K&H gyógyvarázs részére. Az összegből a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató Non-Profit Kiemelten Közhasznú Kft. vásárolhatott gyermekfogászati műszereket, amelyek évente 17 000 gyermek fogászati szűrését és kezelését segítik.

„A K&H gyógyvarázs program 10 évvel ezelőtt indult el azzal a céllal, hogy orvosi műszerekkel segítse a magyar gyermek-egészségügy hatékonyabb működését. A program az elmúlt évek során egy komplex támogatási rendszerré alakult, amelyhez 2010-ben csatlakoztak a dolgozók is, személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával. Az elmúlt 10 évben a  K&H gyógyvarázs keretében eddig összesen 259 kórház és mentőállomás kapott 479 millió forint támogatást, amelyből 5,5 millió forint származott a dolgozók 1%-os felajánlásaiból.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy kollégáink teljes mértékben magukénak érzik a programot, és mindenki ott és úgy járul hozzá, ahogy tud. Vannak rendszeresen visszajáró önkéntes meseolvasóink, a 6 évig futó gyűjtés eredményeképp, kollégáink jóvoltából 24 300 db könyvet és játékot adhattunk át a gyermekkórházaknak, és ez a 4. év, amikor az SZJA 1% felajánlásával is segítünk” – mondta Horváth Magyar Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Büszkék vagyunk arra, hogy kollégáink felajánlásaiból 1 132 000 forint gyűlt össze, amellyel most a Pestszentlőrinc és Pestszentimre körzetében élő gyermekek fogászati ellátását tudjuk javítani, hatékonyabbá tenni.”

A K&H gyógyvarázs idei pályázati kiírására összesen 89 kórház és mentőállomás adott be pályázatot az ország minden tájáról. Közülük eddig 14 részesült összesen 27 millió forint támogatásban. „Az idei pályázati évben kiemelt figyelemben részesül a gyermekfogászat, többek között ezzel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, mennyire fontos a fogak épségének megőrzése már gyermekkortól kezdve. Támogatásunkkal a megfelelő színvonalú szűréseket, a modern eszközökkel történő kezeléseket szeretnénk lehetővé tenni a gyermekfogászatok számára, ezzel járulva hozzá ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmai teljes életet élhessenek” – emelte ki Horváth Magyary Nóra.

„Gyermekfogászati rendelésünk keretében évente körülbelül 17 000 gyereket vizsgálunk, illetve kezelünk Pestszentlőrinc és Pestszentimre körzetében” – mondta el Dr. Maitz László, a Pestszentlőrinc - Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató Non-Profit Kiemelten Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója. „Kiemelt hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, rendszeresen szűrjük a kerületben található gyermekeket. Célunk, hogy minél gyermekbarátabb, igényesebb környezetet teremtsünk, korszerű eszközökkel. Nagyon örülünk, hogy a K&H gyógyvarázs segítségével modern műszereket vásárolhattunk, amelyek gyorsabb diagnosztikát, pontosabb munkát tesznek lehetővé a mindennapos gyökérkezelések és fogtömések alkalmával.”

Forrás, fotó:
Well PR Ügynökség

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!