Menü

Megkezdte szereplését az MKB-MVM Veszprém a Bajnokok Ligájában

Az MKB-MVM Veszprém Oroszországban nem bizonyult udvarias vendégnek, s a Szentpétervár otthonában 28–15-ös győzelemmel kezdte meg szereplését a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjában.

A mérkőzést román játékvezetők Din és Dinu vezették, s a hazaiak nem állították nehéz feladat elé a sípmestereket és a Veszprémet sem. Félház lehetett a szentpétervári arénában, így nem kellett megilletődnie a Veszprémnek, amely negyedóra már megnyugtató előnyt szerzett. A olimpiai aranyérmes egykori klasszis beálló, Dmitrij Torgovanov csapata 8–4-es hátrányánál próbálta összeszedni az övéit, pár pillanara közelebb is zárkóztak, de a Veszprém újra elhúzott, s már hat találattal is vezetett. Az első félidő krónikájához tartozik, hogy Mirko Alilovic a magyar csapat egyik legjobbja volt, két hétméterest is ártalmatlanított.

A második félidőben sem tudtak a hazaiak nagyobb átütőerőt vinni a támadásaikra, jól állta a sarat a masszív veszprémi védelem, sőt emberhátrányban is tovább növelte előnyét a vendégcsapat. Az hazaiaknak egy idő után valószínűleg a kedvük is elment, ha néha el is jutottak a kapuig, akkor Alilovics állta útját törekvéseiknek.  A Veszprémből Momir Ilics hétméteresből és átlövésből is eredményes volt, emellett pedig főként Sulicot tömte remek labdákkal, aki nem is hibázott. Carlos Ortega a második félidőben nyugodtan forgathatta az egész csapatot, Veszprém így is megerőltetés nélkül szerezte meg a két pontot a BL nyitányán.

A csoport másik mérkőzése meglepetést hozott, a Löwen ugyanis hazai pályán 31–31-es döntetlenre végzett a Motor Zaporizzsjával. A Richard Stochllal, a volt Dunaferr – kapussal felálló ukránok végig jól küzdöttek, a mérkőzés végén többször a vezetést is megszerezték. A véghajrában hátrányból is sikerült egyenlíteniük. Az eredménynek Veszprémben is örülhetnek, mivel a magyar bajnok lépéselőnybe kerülhetett a német csapattal szemben folytatott harcban a csoportelsőségért.

Dmitrij Torgovanov, a Szentpétervár edzője: – Már az előző idényben is meglepődtem, miért nem jutott be a Veszprém a BL kölni négyes döntőjébe. Úgy látom, a tavasszal biztosan ott lesz. Európa egyik legerősebb együttesével szemben túl sok hibát követtünk el. Főleg a támadásainkon kell javítanunk.

Carlos Ortega, a Veszprém edzője: – Elégedett vagyok az eredménnyel és a védekezésünkkel is, amely ebben a szezonban ezúttal volt a leghatékonyabb. A szünet után sok gólt lőttünk indításból, ezt is a pozitívumok közé sorolom. Fiatalokra építő ellenfelünket jó játékkal, biztosan vertük meg.

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.