Menü

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Talán kevesebben tudják, hogy ez az első alkalom, hogy az atlétika csúcseseményét Közép-Európában rendezik. A 2023-as atlétikai világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, mely augusztus 19.-én kezdődött és augusztus 27.ével ér véget Budapesten, a Nemzeti Atlétikai Központban.

A vadonatúj építmény a Duna keleti partján épült és 35 000 néző befogadására alkalmas. A létesítmény Közép-Európa legnagyobb verseny- és edzőközpontja lett.

Nemcsak a páratlan stadion, de Budapest belvárosa is atlétikai helyszínné válik néhány napig, hiszen az utcai futó- és gyaloglóversenyeket a belvárosban rendezik meg, ezek rajtja és célja pedig a Hősök terén lesz. A maraton útvonala az Andrássy úton halad végig és a tervek szerint áthalad a Lánchídon is, a látványos versenyt bárki megtekintheti.

A versenynek kabalafigurája is lett, a „Youhuu” névre hallgató magyar racka juhot ábrázoló aranyos-vicces figura személyében.

A világbajnokságon kilenc napon át összesen 14 programra lehet jegyeket és bérleteket vásárolni, amelyek között van 5 délelőtti és 9 esti program.

Családommal volt szerencsém az első napon ellátogatni a monumentális méretű stadionba és szurkolni a magyar versenyzőknek! Láthattam, amint Halász Bence bejutott a kalapácsvetés döntőjébe és azt is, ahogy a magyar 4x400-as vegyes váltó országos csúcsot futott.

Sajnos az időjárás miatt csúszott a kezdés, de ez egyáltalán nem vette kedvünket, izgalommal vártuk, hogy szurkolhassunk a magyar versenyzőknek, átélhessük ezt a csodát és Magyarország történetének legnagyobb sporteseményének részesei lehessünk. Nem csalódtunk!

Ugyan a döntőket este rendezik, mégis azt gondolom a délelőtt is bővelkedett és bővelkedik izgalmakban, hiszen remek atléták küzdenek egymással, vagy épp történnek olyan szívszorító sorsfordító események, mint amiket első napon láthattam. A hollandok esti drámájára azonnal újra és újra összeszorul a szívem, mindössze pár méterrel a cél előtt esett el Femke Bol és veszítette el ezzel a világbajnoki címet a 4x400-as vegyes váltó. A holland ugyan felállt, és a harmadik helyen befutott, de a váltó hivatalosan nem fejezte be a versenyt. Döbbenetes érzés látni és megélni a mélységeket és magasságokat, amit egy sportoló átélhet egy ilyen világeseményen. Alaposan megmozgatja a szurkolók érzelmeit egy ilyen élmény. A versenyt ma már otthonomból a televízión keresztül követem, s bizony bevallom, ilyen sokat még nem kiabáltam a tévénkkel.

Nagy küzdelmek történnek a pályán, de kétségtelenül a lelátókon is hatalmas harcok dúlnak és otthonainkban is! Mégpedig a szurkolói szívekben és szinte mindegyik végletben. A versenyzők hatalmas nyomás alatt vannak, a stadionban érezni a feszültséget, ugyanakkor a sportolóink gyakran elmondják, milyen fantasztikus érzés nekik a magyarok hatalmas szurkolása, bíztatása, jelenléte, ezért is hívom fel a figyelmet arra, hogy Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére még vásárolhatóak jegyek a https://tickets.wabudapest23.com/hu/ weboldalon!

Most pedig megyek és nézem tovább a fantasztikus küzdelmeket!

Hibák, amiket elkövetünk állásinterjún

Ismerős a szitu, amikor szempár szegeződik ránk, remeg a hangunk, izzad a tenyerünk, dadogunk, bakikat ejtünk, pedig egy állásinterjún a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni magunkból.

Elsősegélymódszerek, amiket érdemes megtanítani a gyerekeknek

Az elsősegélymódszerek elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni, vannak módszerek, amiket érdemes megtanítani a kicsiknek is. Mely elsősegélynyújtási módszerek megtanulása fontos már gyerekkorban is?

Távoli munkavégzés: mit jelent és hogyan csináljuk?

Remote, azaz távoli munkavégzés. Nem kifejezetten home office, de nem is távmunka. Munka Amerikában, az Egyesült Királyságban? Miről van szó, hogyan csináljuk jól a gyakorlatban, és milyen háttere van ennek a munkavégzésnek?

Hogyan vezess biztonságosan eső esetén

Az elmúlt hétben országszerte rengeteg csapadék leesett, megnehezítve ezzel a közlekedést. Csapadékos időben megváltoznak az útviszonyok, és érdemes óvatosabban vezetni, illetve odafigyelni néhány dologra, ha úgy döntünk ilyen időben is útra kelünk!

Zeneszeretők - A zenehallgatás előnyei és miértje

A velünk és bennünk élő zene már az emberiség kezdete óta a mindennapjaink része. Manapság sokan el sem tudják képzelni az életüket dalok nélkül, mindez nemcsak a hangulatunkra hathat pozitívan, hanem a saját és mások érzelmeinek megértésében is segíthet. Emellett pedig rengeteg pozitív emóció is kapcsolódik a zenehallgatáshoz.