Menü

Vasárnap Ferencváros – Újpest rangadó az NB I –ben – a derbi

Ismét összecsap egymással az egyik legtradicionálisabb magyar bajnoki találkozón a Ferencváros és az Újpest.

A legrégebbi múlttal a Fradi – MTK rendelkezik, de az érzelmektől sem mentes vérbeli rangadót a zöldek és a lilák összecsapásán láthatja a szurkoló. Minden bizonnyal érdemes lesz leülni vasárnap délután a képernyők elé, vagy épp kilátogatni a Puskás Ferenc stadionba – ha még egyáltalán marad jegy – ahol az előzetes hírek szerint mintegy 22ezer néző látja majd a két csapat találkozóját.  A Ferencváros ezerötszáz belépőt küldött az Újpestnek, amelyből a lilák már csütörtök kora estig a több mint ezeregyszáz jegyet vásároltak. A zöld-fehéreknél elővételben tizenötezer belépőt adtak el, de még pénteken és szombaton is hozzá lehet jutni a jegyekhez.

Tavaly az Üllői úti stadionban játszott utolsó bajnokin – 2014 őszére épül meg az új aréna – két jól eltalált lövéssel 2 – 1 arányban a Ferencváros győzött, ám most itt az újabb megmérettetés. A kimondottan bajnoki címre pályázó Ferencváros mellett szól a „hazai” pálya, a tabellán elfoglalt helyezés és a játékoskeret is, míg az Újpest a kezdeti bukdácsolás után egyre masszívabb csapat benyomását kelti, tehát mindegyik csapatnak a maximumot kell nyújtania az amúgy is különleges hangulatú mérkőzésen. Mindenesetre úgy tűnik a szurkolók talán ideiglenesen túltették magukat a Románia elleni VB – selejtező kudarcán, ezért reméljük a maguk a csapatok is a rangadóhoz méltó játékkal rukkolnak ki.

A ős - ferencvárosi Nyilasi Tibor szerint minden a Fradi mellett szól, de az egyik legrutinosabb újpesti, Kabát Péter fel fogja tüzelni a játékostársait, és nem lesz ez egy sima meccs. Egy ilyen derbiben minden benne van, de azért érvényesülni fog a papírforma – mondta.

Ricardo Monizt, az FTC vezetőedzője véleménye szerint nagy a nyomás a csapatán, nagyok az elvárások. A cél az, hogy egy ilyen rangadón is felszabadultan, közönségszórakoztatóan futballozzanak a játékosos – fogalmazott.

A zöld-fehérek válogatott csatára Böde Dániel azt mondta, ugyanúgy készülnek az edzéseken a derbire, mint minden meccsre. Bár az Újpest elleni meccseknek megvan a varázsa, a pikantériája. Inkább másfajta lelki felkészülést igényel ez "a meccs" mindenkinek. Szerintem 2-0-ra nyerünk – mondta.

Vasárnapra várhatóan az összes jegyet eladják, csak biztonságtechnikai okokból lesz néhány szektor lezárva a Puskás Ferenc Stadionban, így az alsó karéjában elhelyezhető huszonnyolcezer néző helyett 22ezren láthatják a mérkőzést.

Fotó:
pixabay.com

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.