Menü

Véget ért az átigazolási időszak Angliában is– ezek voltak a legnagyobb bizniszek

Az utóbbi hetekben, hónapokban másról sem lehetett hallani az angol PREMIER LEAGUE-BEN, mint arról, hogy Wayne Rooney hová távozik a Manchesterből, kit igazol az Arsenalhoz Arsene Wenger, illetve Gareth Bale Real Madridba igazolása megvalósul-e.

 Lehullt hát a lepel, egy valami azonban nem változott. Rooney maradt a ManU-ban, aminek persze a vörösök szurkolói, na meg az edző örülhet, de kérdés, hogy ezután a játékos képes-e megújulni. Valószínűleg nem véletlenül sodorta a sors Mesut Özilt Londonba, az Arsenalhoz. Feleannyiba került, mint a Tottenham-től Madridba igazoló Bale, de nem csak feleannyira tud futballozni, így mégis hozzájutott egy igazi mai klasszishoz Wenger.  A portugál lapok szerint a luzitánok edzőtáborában egyértelműen látszik, hogy Cristiano Ronaldo nem repes az örömtől, sőt mérges Özil eladása miatt. A német irányító volt az a játékos a Reál csapatában, akivel a legjobban ismerték egymás játékát, akivel három idényt játszott Madridban, s ezalatt 27 gólt szerzett a germán középpályás előkészítése után. De hát a Realnak is el kellett adnia valakit, hogy fedezze Gareth Bale megvásárlását, de egyesek szerint hiba volt Özil helyett Sami Khedirához ragaszkodni. „Ez olyan, mintha eladnák a hegedűt, hogy megtartsák a dobot” – írta egy spanyol újságíró.

 Bale székhelyváltását jól elnyújtották a felek, bár lehet, a Tottenham elnöke csak a játékos árát szerette volna feljebb srófolni, vagy azért sem siettek a spanyolok, mert ennyi pénzt a királyi klub sem tudott eladások nélkül előteremteni. Kaká sem véletlenül térhetett vissza a Milan-hoz. Azért érdekes dolog ez az adok-veszek, sokszor ezeket a váltásokat semmiféle sportszakmai döntés nem indokolja, egyszerűen csak üzlet. A minap Bale maridi bemutatásakor „csak” 20ezer néző jött össze, s ha belegondolunk, ha Madridban csak minden 10. drukker vesz csak a csatár 60-80 Euro-s mezéből, az már szép summa… De ugye tudjuk, nem csak Spanyolországban vannak Real Madrid szurkolók… 

Azért nem járt rosszul a Manchester United sem, Rooney megtartása mellett érkezett az Evertontól a remek középpályás, Marouane Fellaini,  32.4 milliós áron. A Tottenham a Bale-ért kapott 50 millió Euro-ból, az argentin támadóért Érik Lameláért kifizetett 30 milliót, a dán irányító, Christian Eriksen pedig 13.5 millióért érkezett az Ajax-tól. Emellé még a román középső védő Vlad Chiriches jött a Steauától.

 A Chelsea is jól gazdálkodott, Dzsudzsák egykori csapattársát Samuel Eto'o – t szerezte meg az Anzsi Mahacskalától. Úgy látszik oroszhonban is kidurran néha egy – két lufi… Az Everton a már eladott Fellainit a skót James McCarthyval pótolta, az utolsó pillanatban, és a 15 milliós átigazolási díj szinte klubrekordnak tűnik.  Persze ez a néhány transzfer csak a jéghegy csúcsa. Való igaz, a cél a busás haszon, de azért reméljük jó lesz a produkció is!

Fotó:
pixabay.com

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.