Menü

Csoki egy kicsit másképp

Azt már régóta tudjuk, hogy a csokoládé jó hatással van szervezetünkre, hiszen boldogsághormont termel, a fekete csokoládé pedig az egészségre vonatkozóan vannak áldásos hatásai: lassítja az öregedést, növeli a stressztűrő képességet, erősíti a memóriát, szabályozza a koleszterint és kiváló orvosság a szív-és érrendszeri problémákra.

A csokit viszont bőrünk és hajunk egészsége érdekében is feláldozhatjuk. A kakaó antioxidáns tartalmú: flavonoid tartalma magas, segíti a sejtregenerációt. A csokoládés pakolás rendkívül látványosan javítja a bőr minőségét, revitalizál, aztivizálja a zsírbontást, hidratálja a bőrt és biztosítja az ásványi anyag utánpótlást.

A pakoláshoz keverjünk össze olvasztott étcsokoládét, lehetőleg 70-80%-osat egy kis tejszínnel és 1 evőkanál mézzel, majd vigyük fel a bőrre. Száradás után mossuk le.

Zsírosabb bőrűek számára: Egy felvert tojásfehérjébe rakjunk cukrozatlan kakaóport, majd adjunk hozzá egy pár csepp olívaolajt és egy kis mézet. Alaposan keverjük össze, hogy krém állagú legyen, kenjünk be az arcunkat és pihenjünk így 20 percet. A bőr ezután selymes tapintású, feszes és rugalmas lesz, narancsbőrre kifejezetten jó.

A csokis hajpakolásoknak nagyon sok jótékony hatása van. Növeli a haj fényét, javítja szerkezetét. Mély hidratálást  biztosít, azonnal megerősíti a hajat, nem törik, és könnyebben kifésülhető lesz tőle.

Felolvasztunk 50 gramm 80-90%-os kakaótartalmú csokoládét, majd beleteszünk egy teáskanál olívaolajt. Mikor kicsit kihűlt, hozzáadunk 2 evőkanál mézet és fél csésze joghurtot. A hajtövekre ne kenjünk! Zuhanykendővel és törölközővel fedjük be hajunkat és 1 óra múlva mossuk le.

Fotó: sxc.hu

A legjobb természetes édesítők

A cukorfogyasztás csökkentése manapság egyre többek számára válik a tudatos életmódváltás részévé. Az egészségtudatos emberek nem szeretnének lemondani az édes ízekről, ugyanakkor keresik azokat a megoldásokat, amelyek nemcsak finomak, de a szervezetükre is kedvező hatással vannak. A természetes édesítők pont ezt kínálják: finom alternatívát a hagyományos kristálycukor helyett, hozzáadott értékekkel.

Vörösbor – Egészség a pohárban

Ha kedveli a vörösbort, jó hírem van: nemcsak az íze miatt érdemes élvezni, hanem az egészsége szempontjából is. Ha mértékkel fogyasztja, a vörösbor valóban a mindennapjai hasznos kiegészítőjévé válhat. Nézze csak, mit adhat Önnek egy pohár vörösbor naponta!

Citromhéj, az egészséges és természetes csodaszer

Mindenki ismeri a citromot, mint gyümölcsöt, a nyarak elengedhetetlen kelléke, pedig nem csak a limonádé miatt érdemes fogyasztani, hanem mert nagyon egészséges, még a héja is.

A jód szerepe az emberi szervezetben

Sokfelől hallani, hogy a jód fontos szerepet tölt be a szervezetünk működésének szempontjából, és hogy szükségünk van rá, de vajon miért is? Nézzük a válaszokat.

Az ÚJ Nord étkezés – skandináviai szemlélet a tányéron

Minden nemzet étkezésének meg van az alapja, de itt egy újnak mondható szemlélet, ami a skandináv országokban egyre elterjedtebb.