Menü

Csoki egy kicsit másképp

Azt már régóta tudjuk, hogy a csokoládé jó hatással van szervezetünkre, hiszen boldogsághormont termel, a fekete csokoládé pedig az egészségre vonatkozóan vannak áldásos hatásai: lassítja az öregedést, növeli a stressztűrő képességet, erősíti a memóriát, szabályozza a koleszterint és kiváló orvosság a szív-és érrendszeri problémákra.

A csokit viszont bőrünk és hajunk egészsége érdekében is feláldozhatjuk. A kakaó antioxidáns tartalmú: flavonoid tartalma magas, segíti a sejtregenerációt. A csokoládés pakolás rendkívül látványosan javítja a bőr minőségét, revitalizál, aztivizálja a zsírbontást, hidratálja a bőrt és biztosítja az ásványi anyag utánpótlást.

A pakoláshoz keverjünk össze olvasztott étcsokoládét, lehetőleg 70-80%-osat egy kis tejszínnel és 1 evőkanál mézzel, majd vigyük fel a bőrre. Száradás után mossuk le.

Zsírosabb bőrűek számára: Egy felvert tojásfehérjébe rakjunk cukrozatlan kakaóport, majd adjunk hozzá egy pár csepp olívaolajt és egy kis mézet. Alaposan keverjük össze, hogy krém állagú legyen, kenjünk be az arcunkat és pihenjünk így 20 percet. A bőr ezután selymes tapintású, feszes és rugalmas lesz, narancsbőrre kifejezetten jó.

A csokis hajpakolásoknak nagyon sok jótékony hatása van. Növeli a haj fényét, javítja szerkezetét. Mély hidratálást  biztosít, azonnal megerősíti a hajat, nem törik, és könnyebben kifésülhető lesz tőle.

Felolvasztunk 50 gramm 80-90%-os kakaótartalmú csokoládét, majd beleteszünk egy teáskanál olívaolajt. Mikor kicsit kihűlt, hozzáadunk 2 evőkanál mézet és fél csésze joghurtot. A hajtövekre ne kenjünk! Zuhanykendővel és törölközővel fedjük be hajunkat és 1 óra múlva mossuk le.

Fotó: sxc.hu

Ultrafeldolgozott élelmiszerek

Amikor belépünk egy üzletbe, kedvünkre vásárolunk a polcokról, de valószínűleg sokszor azt se tudjuk, hogy konkrétan milyen élelmiszer került a kosárba. Pedig a boltokban rengeteg a feldogozott termék, ilyen az ultrafeldolgozottak köre is.

Reggelizéssel kapcsolatos tévhitek

Ahányféle diéta és trend, annyiféle útmutatás az étkezésekről. Tények és tévhitek a reggeliről, pro és kontra.

Ashoka jótékony hatásai

Az Ashoka szó szerinti jelentése: „gondok nélkül”. A hinduk egyik legfontosabb fája, amely egész India szerte honos.

Szezonális zöldségek májusban

Elérkezett az a tavaszi hónap, amikor a piacon már csupa friss és szezonális zöldséget találhatunk. Érdemes tudni, miért fontos ezeknek az idény zöldségeknek a fogyasztása, és hogyan csempészhetünk többet belőlük az étrendünkbe. Felejtsük el végleg a telet, és készüljünk tápanyaggal és vitaminokkal teli friss ételekkel a nyárra!

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!