A szaloncukor története
Talán kevesen ismerik népszerű karácsonyi édességünk eredetét, a szaloncukor őse a fondant cukor először a XIV. századi Franciaországig nyúlik vissza. Magyarországra német közvetítéssel érkezett. Az 1820-as évektől elsősorban a tehetős polgári családok ünnepelték szaloncukorral a karácsonyt.
Variációk forró italokra
Szeretünk kávézni, teázni, jól esik egy bögre forró valami a hideg téli napokon a munkahelyen, vagy ráérős otthoni hétvégéken, azonban érdemes elrugaszkodni a gőzölgő kávé, habos cappuccino, a számos ízvilágú teakészítmények variációitól és lehet más forró italokat is fogyasztani.
A legjobb diéta: fagyizhatunk!
Akár nyaral valaki, akár a munkából ér haza fáradtan és izzadtan, a legjobb, amit el lehet képzelni egy kehely hűsítő fagyi, legyen az házi, vagy bolti, netán cukrászdai. A hűs nyalánkság bármely diétába beilleszthető.
Az északi part legjobb strandja: Csopak
A Balatont kevésbé ismerő kisgyerekes családok inkább a déli partot részesítik előnyben a sekély víz miatt, bár a szülők sokat bosszankodnak, ha hosszan kell gyalogolniuk ahhoz, hogy úszni tudjanak. Az északi partot sem kell elvetni, itt is léteznek gyerekbarát módon kialakított strandok. Nekünk a csopaki a kedvencünk. Hogy miért?