A tejföl hatása az egészségre
- Dátum: 2023.10.20., 21:00
- Udvari Fanni
- képek:pexels.com
Természetesen a tejföl olyan termék, amely hasznos tulajdonságokkal rendelkezik. Ezenkívül tartalmaz nyomelemeket, szerves savakat, mikroelemeket, A, E, B2, B12, C, PP vitaminokat, amelyek hatással vannak az emberi egészségre. Mivel kalciumot, tej fölt tartalmaz, hasznos a csontok növekedéséhez és megerősödéséhez. Mindenki ismeri a tejföl hatását az egészségre, de káros, ha sokat eszünk, mert magas a kalóriátartalma, így sok benne a zsír. Csak akkor hozhat egészségügyi előnyöket, ha enni mérsékelten használjuk.
A tejből származó termék segít a stressz kezelésben ha mézet vagy cukrot adunk hozzá. Ne félj a koleszterinektől, kevesebb a tejföllé, mint a vajé. Az értékesített tejföl 40 százalékkal kevesebb zsírtartalmú. Ahhoz, hogy a kívánt konzisztenciájú tejfölléket megkapuk, tejszínnel hígítsuk 30-40% -kal a minimális zsírtartalom elérése érdekében.
A tejföl alkalmazása erősíti az egészségét
A mindennapi életben a tejfölt használják hasznos termékként. Azok az emberek, akik komoly mûtétet követõen rehabilitációban részesülnek, ajánlott a tejfogyasztást sós vagy cukor hozzáadásával, az étrendtől függõen, vagy syimplán a tejfölt tiszta formában. Azok, akiknek problémái vannak az ereket és a szívüket, elhízottak, a tejfölt olyan zsíros termékként ajánlják, amely kevésebb koleszterint tartalmaz, mint a vajban. Ezért 30% -os zsírtartalmút kenetet kenhetünk kenyérre, és egy szendvicsen, például egy uborkával.
Nem tudsz elképzelni a konyhában, a tejföl nélküli ételeket. Az ilyen orosz ételek, mint például az okroshka, a cékla, a zöld és a vörös borsch nem lehet egy kanál tejföl nélkül. Annak érdekében, hogy a forró borsch ne kapcsolja ki a hideg tejfölt, be kell öntenie néhány kanálnyi tejet.
A tejföllel készült hideg snackek is akadnak. Egy egyszerű tavaszi saláta retek tejszínes tejföllel valamint salátával, uborkával és paradicsommal. A sütemények, mártások tejföllel is készülnek.
Emellett a nők jó segítője, a szépség irányításában. A tejföl használatával süteményeket, fürdőket, maszkokat készíthetünk, enyhítik a feszültséget egy kemény nap után, és visszaadják a bőrt a korábbi rugalmasságukra.
A tejföl tárolása az emberi egészségre hat .
A tejföl egy romlandó termék a raktárban. Hideg helyen tárolják, ahol a hőmérséklet mínusz 2 és +8 fok közötti lehet. A fagyasztóban elveszíti hasznos tulajdonságait. A tejföllel üveges edényben tárolandó, a tejföl nem tárolható fémtartályban, hanem celofán zsákban. A tejföllék tárolási ideje nem haladhatja meg az 5 napot, és minél magasabb a hőmérséklet, annál rövidebb ez az idő. Oroszországban tejföl agyagtartályba kerül, amelyet agyag fedéllel fedett és hideg helyen elhelyezett.
A tejföl maszk minden bőrtípusára alkalmas. A száraz bőr betöltéséhez és frissítéséhez zsíros tejfölre van szükség, és zsíros bőrre való gondoskodásra, nem zsíros tejfölre. Ehhez a maszkhoz vastag réteg tejfölt alkalmazzon, és hagyja 20 percig. Ez a maszk átadja a bőr rugalmasságát, frissességét és enyhíti a bőrt.
És végül hozzátesszük, hogy még ha ismerjük a tejföl hatását az emberek egészségére, nem szabad visszaélni. Mérsékelten adagoljuk különböző ételekhez, hogy javuljon az íz és az aroma. A tejföl nagyon hasznos termék. Egyél az egészségért!
Az édesítőszerek rejtett veszélyei – Amit érdemes tudni a káros hatásokról

Az édesítőszereket sokan a cukor egészségesebb alternatívájaként használják, hiszen kalóriamentesek vagy kevesebb energiát tartalmaznak. Azonban egyre több kutatás vizsgálja, hogy valóban olyan ártalmatlanok-e, mint amilyennek gondoljuk.
Ginzeng – Az energiagyökér

A ginzeng egy adaptogén gyógynövény, amely számos jótékony hatással bír, többek között fokozza a fizikai és szellemi teljesítőképességet, csökkenti a stresszt és szorongást, valamint erősíti az immunrendszert. Mit tud ez az energianövényke?
Miért jó az Air Fryer? – Egészségesebb sütés forró levegővel

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az air fryer készülékek – nem véletlenül. Ezek a forrólevegős sütők lehetőséget kínálnak arra, hogy a hagyományos olajban sütéshez képest sokkal kevesebb zsírral készítsünk ropogós, ízletes ételeket. De mitől olyan különleges ez a konyhai eszköz, és miért tartják sokan egészségesebb alternatívának?
A shiitake gomba gyógyhatásai

A shiitake gomba kiemelkedő egészségvédő hatásait Japánban és Kínában több évezreddel ezelőtt felismerték, ezekben az országokban ma is a mindennapi táplálkozás része.
Ne tiltsd, tanítsd

Sokan úgy gondolják, hogy a gyerekek egészséges fejlődésének kulcsa az édességek teljes tiltása. Azonban a szakemberek egyre inkább arra figyelmeztetnek, hogy a tiltás nem feltétlenül vezet jobb eredményhez – sőt, sokszor éppen az ellenkező hatást váltja ki.