Menü

A kézápolás fontossága

Nem gondolnánk, de a kézbőrre is legalább akkora hangsúlyt érdemes fektetni, mint arcunkra. Egyrészt a kézfejünk is folyamatosan ki van téve az időjárási viszonyoknak – kivéve, ha kesztyűt hordunk -, mint például a napfény vagy a száraz, hideg levegő, másrészt pedig mivel tenyerünkben nem találhatók faggyúmirigyek és a zsírszövet aránya is nagyon alacsony, itt nagyon könnyen meglátszanak az öregedés jelei. Arról nem is beszélve, hogy kezünket napi szinten érik kémiai behatások is, mint a mosogatás, fertőtlenítők használata, kézmosás, esetleg bizonyos munkákkal járó egyéb kemikáliák, festékek.

Persze tudjuk, hogy a mosogatószertől és a szappantól nem fog égni a bőrünk, azonban, ha szeretnénk megóvni a kezünket is a korai öregedés jeleitől, érdemes kesztyűt használnunk minden fajta vegyszer használatakor. Talán furcsának tűnhet, de a kézmosás is olyan behatásnak számít, ami után hidratálásra van szüksége a bőrnek, így ha tehetjük, hordjunk magunkkal egy kézápoló krémet és alkalmazzuk minden kézmosás után.

A kézápoló krémek esetében is érdemes figyelembe venni azt, hogy fényvédővel ellátott terméket válasszunk, mivel kézfejünk is folyamatosan ki van téve a káros UV-sugaraknak. Ezen kívül részesítsük előnyben a természetes, könnyen felszívódó krémeket, mint például az aloe vera és a shea vaj. Kaphatók vitaminokkal felturbózott krémek is, illetve a hialuronsav a kézápolásban is egy elengedhetetlen hozzávaló.

Bár manapság szinte lépten nyomon fertőtlenítjük a kezünket az esetleges kórokozóktól tartva, ne felejtsük el, hogy ezek nagyrészt alkoholos készítmények, így nagy mértékben szárítják a bőrt. Ez azért probléma, mert a kirepedezett bőr épp azt fogja eredményezni, amitől óvtuk magunk a fertőtlenítővel: sokkal kitettebbé válunk a kórokozóknak és a külvilágnak. Próbáljunk a kézfertőtlenítőből is bőrkímélő fajtát használni, illetve rendszeresen használjunk mellé kézápoló krémet, így elkerülhetjük a repedezett és száraz bőrt.

Ha nagyon egyszerűen szeretnénk megfogalmazni, akkor a kézápolásban ugyanazokat a praktikákat alkalmazhatjuk, mint amiket az arcunk esetében is, tehát a C-vitamin, B-vitamin, peptidek és hialuronsav itt is hatásosak, valamint a fényvédővel ellátott krémek is remek választások.

Számos opció közül választhatunk, hiszen a kézápolás területén is elérhetők már különböző bőrradírok, hidratáló és fényvédő krémek, valamint olyan kombinált termékek, amik a körmök és a körömágy ápolására is alkalmasak. Gyakori alapanyag a lenmagolaj, százszorszép-kivonat, shea vaj, kamilla-kivonat, hialuronsav, avokádóolaj és különböző vitaminok. Ha teljesen természetes megoldásra vágyunk, akár otthon is elkészíthetjük saját kézkrémünket egyszerű alapanyagokból.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.