Menü

A humor a legfontosabb! Nem viccelek

“A nevetés a legrövidebb távolság két ember között” - így hangzik Victor Borge humorista mondása. A humorérzék az egyik legfontosabb tulajdonságunk, a nevetés az életünk fontos része, ezzel tudjuk átvészelni a szürke hétköznapokat, az életünk nehezebb helyzeteit, kiváló gyógyír mindenre, s ráadásul komoly tréning, hiszen a testünket jól átmozgatja. Fontos, hogy az élethez kellő humorérzékkel álljunk, s nevessünk sokat!

Tudták, hogy a nevetés fokozza a szívműködést, kitágítja az ereket, javítja a belső szervek oxigénellátását? Emellett az agyunkban olyan vegyületek szabadulnak fel, amelyek csökkentik a fájdalomérzetet. A nevetés és az egészségünk között tehát komoly kapcsolat van, s a legújabb kutatások szerint az intelligencia és a humor között is szoros összefüggés feltételezhető. Annak van kifinomult, intelligens humora, aki tájékozott, aki sokat olvas, akinek széles a látóköre, az obszcén, sértő és unalmas faviccek viszont egyáltalán nem szimpatikusak és nem nevettetnek meg.

Talán nagy újdonságot nem árulok el azzal, hogy szeretjük a vicces és humoros emberek, kollégák társaságát, a munkahelyemen szerencsére olyan légkörben dolgozhatom, ahol ezt naponta tapasztalom, a humor felvidítja és összehozza az embereket.

Feloldja a gátlásokat, felszabadítja az érzelmeket, kiváló stresszoldó! Sokkal könnyebben forog tőle a napi mókuskerék. Nézzük meg a gyerekeket! Rengeteget játszanak, nevetnek, tanulhatnánk tőlük!

Hogyan hat a humor a párválasztásra, párkapcsolatra?

Azt gondolom a párválasztásban is nagyon fontos szempont, hogy a választottunknak legyen humora, mert ez vonzó, szimpatikus és szerethető tulajdonság. A jó humor vonzóvá tesz, a nevetés pedig megszépít, társaságban pedig igazán büszkék lehetünk a párunkra, ha képes jó hangulatot teremteni. A közös nevetés egy párkapcsolatban azt jelenti: két ember közös hullámhosszon van, ami igencsak hasznos alap egy barátságban, házasságban, párkapcsolatban.

Mindig vannak jó és rossz időszakok, hullámvölgyek, ezeket kellő humorral kezelve könnyebb átvészelni. A szépség múlandó, a humorérzék örök, mindig jól esik egyet nevetni a párunkkal az élet dolgain, ezért a párkapcsolatokban nagyon fontos a jó humorérzék.

Miért mondják, hogy a humor gyógyít?

Nos egyrészt a fent említett hatások miatt (stresszoldó, érzelmeket szabadít fel, oldja a feszültséget) másrészt, ha önmagunkon nevetünk, vagy segítünk másoknak abban, hogy önmagukon nevessenek, enyhítjük a konfliktusokat. A humor ezáltal valóban gyógyít és felszabadít. Csökkenti a félelmet, elmulasztja a haragot.

Végezetül pedig mint háromgyerekes szülő azt tapasztalom, hogy a dackorszakos kétévesemmel, a gimis kamaszfiammal, a középső általános iskolás gyerekemmel is mind-mind egyszerűbben megtalálhatom a közös hangot, megoldhatom a problémákat, nézeteltéréseket, hisztit és sértődéseket, ha kellő humort vetek be. Amikor minden kötél szakad, már csak a nevetés segít.

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.