Menü

Furcsán hangzik, mégis egészséges a csigagél

A szépségért meg kell szenvedni, tartja a mondás, amit minden nő jól ismer. Hallhatjuk ezt kozmetikusnál, diéta során és még oly sok helyen, azonban ennek nem feltétlen kell így lennie. Az utóbbi időben a szépségipar is a természetes anyagok és kozmetikumok felé fordult. Jól példázza ezt az Aloe Vera vagy például a kókuszolaj töretlen népszerűsége. A természetes kozmetikumok és szépségipari termékek jelentős előnnyel bírnak szintetikus társaikkal szemben. Egyrészt a mellékhatások és az esetleges allergia esélye sokkal alacsonyabb, valamint a hatásmechanizmusuk is sokkal egészségesebb.

Az aktuális csodaszer, amiről most egy kicsit bővebben beszélünk, a csigagél. Talán elsőre furcsának tűnhet, néhányaknak talán taszítónak is, ám ha közelebbről megvizsgáljuk a csigagél összetételét és azt, hogyan működik, máris más szemmel nézünk a dologra.

A filmsztárok és modellek világában már egy ideje ismert ez az anyag, különösen a bőrápolás terén kap nagy figyelmet. Na de térjünk is rá a lényegre. Mindenki jól ismeri azt a bizonyos csíkot, amit a csiga hagy maga után. Ez is csigagél, ám ennek nagyrésze víz és mindössze a csiga mozgásának elősegítése a funkciója. Van azonban egy másik nyálka, amit termel a csiga és a bőrápolás szempontjából ez az, amit mi felhasználhatunk. Ezt a nyákot a csiga a regenerációja miatt termeli, például, ha sérül a csigaház fala vagy a csiga bőre, ez az anyag felel annak folyamatos nedvesen tartásáért és gyorsabb gyógyulásáért.

A csigagél rengeteg tápanyagot tartalmaz és hidratáló, ránctalanító, valamint feszesítő hatása is ismert. Rengeteg kollagént, ellasztánt és allantoint tartalmaz, melyektől rugalmas és fiatalos lesz a bőr. Emellett a gélben található mikrotápanyagok és vitaminok táplálják a bőrt, így az gyorsabban gyógyul, legyen szó akár pattanásról, kiütésről, égésről, hegről vagy más jellegű bőrproblémáról. Pozitívuma, hogy minden bőrtípusra kiváló és naponta akár 2-szer, 3-szor is alkalmazhatjuk a bőr tisztítására.

A csigagélben megtalálható még a fentebb említett összetevőkön kívül a hialuronsav is, mely fontos alkotóeleme a bőrnek és más kötőszövetünknek – csont, porc, izom - is. A rugalmassághoz van köze, pontosabban a szövetek vízfelvevő képességéhez. Háló-szerűen tölti ki a sejtek közötti teret és fokozza a vízfelvevő képességét a szövetnek, ezzel megőrizve rugalmasságát és feszességét. Sokszor ajánlják, hogy kollagénnel együtt érdemes bevinni a szervezetbe, de jelen esetben ez nem probléma, hiszen a csigagél természetesen tartalmazza mindkét összetevőt.

A méz jótékony hatásai – Természetes arany a mindennapokra

A méz az egyik legrégebbi és legsokoldalúbb természetes csodaszerünk, amit már az ókorban is nagy becsben tartottak. Nemcsak az ételek ízesítésére alkalmas, hanem a test és a lélek támogatására is.

Amikor a test jelez: így ismerhetjük fel a magnéziumhiány rejtett tüneteit

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok, a csontok és az energia-anyagcsere megfelelő működéséhez. Több száz biokémiai folyamat motorja, ezért ha a bevitel tartósan alacsony, a szervezet gyorsan reagál.

A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra

A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.

Okostányér - egy opció az egészségesebb étkezéshez

Az mindenkinek oké, hogy egészségesen kell(ene) étkeznünk, hogy a testünk mindent megkapjon, amire szükségünk van, de sokan nem tudják, hogyan is kellene ezt jól csinálni. Íme egy remek alternatíva erre.

Adventi slágerek a bögrében: a forró italok új sztárja, a Hot Aperol

Az advent közeledtével a városokat betölti a fahéj, a narancs és a szegfűszeg illata, a hideg utcákon pedig egyre többen sétálnak kézben gőzölgő bögrével. A téli időszak kihagyhatatlan része a forró italok kultusza – és bár a forralt bor hosszú évek óta megkérdőjelezhetetlen favorit, idén új trónkövetelő érkezett: a Hot Aperol, amely gyorsan az adventi időszak egyik legtrendibb italává vált.