Menü

Tedd le a cigit!

Most, mikor minden rohamléptekben drágul, nincs is jobb pillanat, mint elkezdeni a cigarettázásról való leszokást. Még ma. Most.

Ha nem az anyagiak miatt döntenénk így, akkor pedig azért javasolt, mert annyira egészségtelen és káros, hogy nem éri meg hódolni ennek az időtöltésnek. A dohányzás egy halálos szokás, mellyel a magunk és a körülöttünk élő emberek életét veszélyeztetjük.
Ha megteszed, hogy lemondasz a nikotinadagról, nem leszel függő, emellett nem fog ingadozni a vérnyomásod, nem fordulnak elő szívritmus zavarok, csökken a tüdőrák és légzési nehézségek kialakulásának esélye, elkerülhető a szívroham, a daganatos betegségek kialakulása.

A dohányzóknak kétszer nagyobb eséllyel szenvednek Alzheimer-kórban, mint nem dohányzó társaik, ez is egy nyomós indok, a nem dohányzók csapatába tartozni, s még a rossz lehelettől és a megsárgult fogaktól sem kell tartanunk, ráadásul, ha már az anyagiakkal kezdtük, egy csomó pénz megmarad, melyet más dolgokra költhetünk. Például egy utazásra. A fogorvos és a cigaretta helyett.

Aki hiúbb, vagy kicsit igényesebb, annak jó hír, hogy a dohányzásról való lemondással javul a bőr szerkezete, cigarettázás nélkül elkerülhető az idő előtti ráncosodás és megereszkedett bőr.

Nőknél a dohányzásról való leszokással az ösztrogén termelés normális szinten tartható, hiszen köztudottan a dohányzás csökkenti a nők ösztrogén szintjét.

Aki babát szeretne, a teherbeesés esélyét növeli, ha nem dohányzik az illető, s kisebb eséllyel születik kis súlyú babánk.

Aki rendszeresen bagózik, folyton köhög, krákog, fullad, nem bír sétálni két emeletet se, a lépcsőzés számára rémálom, így fitt és egészséges életmód szóba sem jöhet, amíg nem tettük le a cigit.

A körülöttünk lévő természetnek is egészségesebb a füstmentes élet, hiszen sem az állatok, sem a növények nem szeretik, ha vágni lehet a cigerattafüstöt.

Aki sportol, bizonyára érzi, milyen könnyen győzi le a kilométereket, akár futva, akár bicajjal, hiszen a tüdő sokkal egészségesebb nikotin és egyéb káros anyagok nélkül.

A leszokás bizonyára nem egyszerű, ám segít ebben, ha keresünk célokat, motivációt.

Csak az érheti el a célt, és szokhat le a dohányzásról, aki valóban motivált. Gondoljunk a fent felsorolt dolgokra, s máris megéri letenni a cigarettát.

Ha sikerült, ünnepeljük meg a leszokást, a visszaesés elkerülése érdekében pedig próbáljuk elkerülni a stresszt!

Változtassunk táplálkozási szokásainkon! A dohányzásról való leszokás sokaknál együtt jár a hízással, mert pótcselekvéseket keresnek. Ez legyen sport, vagy valami más, semmiképp sem a nasi, a cukrászda, a sütemények és a hűtőszekrény.

Ha ezt mind sikerrel végig tudja csinálni, Ön fog a legjobban meglepődni, milyen jól és energikusan, egészségesen érzi majd magát!

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.