Menü

Miért érdemes belevágni a léböjtbe?

A léböjt az egész szervezetre kihat, javítja az anyagcserét, tehermentesíti a szívet és a keringést, méregtelenít, hozzásegít az egészségi állapot általános javulásához.A böjtkúra ősidők óta elismert és gyakorolt gyógymód, Aszklépiosz és Hippokratész szerint az élet meghosszabbítására is alkalmas. Ha ez talán túlzás is, de az önfegyelmezés és minden, az általunk felvállalt és fegyelmezetten végigvitt, tűrőképességünket javító módszer alkalmas arra, hogy jobban odafigyeljünk az egészségünkre. Aki pedig odafigyel az egészségére, az hozzájárul élete meghosszabbításához. A böjtre azonban sokszor csak orvosi felügyelettel, az egészségügyi állapotunk teljes ismeretében szabad vállalkoznunk. Ha fogyókúrázunk, tekintsünk a léböjtöt inkább egy epizódnak, amely nem fog végső megoldást nyújtani a túltápláltság problémájára.

Akik már böjtöltek, tudják, hogy a léböjt az egész szervezetre hatással van. A salaktalanítás eredményei hamar megmutatkoznak. A léböjtkúra méregtelenítő hatásának köszönhetően az anyagcsere folyamatok javulnak, a túlsúly csökken, a bőr feszesebb és tisztább lesz, a haj fényesebb, a szem csillogóbb. A kúra önfegyelemre szoktat, magabiztosabbá tesz, javítja a testi és szellemi erőnlétet.

Ezekben a problémákban segít a léböjt.

Fogyás
Sokan fogyókúraként vágnak bele egy léböjt kúrába. Fontos megjegyezni azonban, hogy a léböjt nem egyenlő a fogyókúrával. A léböjt elsősorban a méregtelenítést segíti elő, aminek köszönhetően egyúttal egy hét alatt körülbelül 4-5 kilogrammtól szabadulhatsz meg.

Bőr- és hajproblémák
A kúra által távoznak a méreganyagok, és a tiszta tápanyag bevitelnek köszönhetően a bőr is felfrissül, ami fényesebb és szebb bőrt eredményez. Ez a csillogás a hajunkon is megfigyelhető lesz, hiszen a bio gyümölcsök és zöldségek, valamint a teák jótékony hatással vannak a hajunk egészségére is.

Anyagcsere
A fogyást és megfelelő méregtelenítést a lassú anyagcsere negatívan befolyásolja, azonban a léböjt által ez a probléma is kezelhető. A megnövelt minőségi folyadékbevitel és tisztítókúra által felgyorsul az anyagcsere, és ezzel együtt a salakanyagok is könnyebben távoznak szervezetünkből.

Hidratálás
A léböjt a test hidratálásához is hozzájárul, mégpedig kívül-belül. Nemcsak szebb lesz a bőrünk, hanem a teljes testünk is megkapja azt a folyadékmennyiséget, amely által még hatékonyabban tud majd működni.

Energia
Igen, több energiád lesz általa! Sokan tartanak attól, hogy a léböjt alatt teljesen elfáradnak, nem lesz semmihez erejük. Ez abban az esetben lehetséges, ha nem a megfelelő környezetben végzik.

Szakértő segítség mellett az első napot követően (amikor is nem fogyasztasz rágcsálnivalót, vagy megszűnnek a koffein esetleg alkohol okozta elvonási tünetek) a szervezet alkalmazkodik a körülményekhez, és sokkal energetikusabbnak fogod érezni magad, mint korábban egy-egy csésze kávé után.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.