Menü

Könyvajánló: The Innocent Wife - Az ártatlanság börtönében

„Ha leteszem a könyvet, a szereplők még valamit nélkülem csinálnak. Így inkább le sem teszem” - olvastam a helyi könyvtárban a találó mottót, s ez a minap elolvasott könyvről szintén elmondható. The Innocent Wife - Az ártatlanság börtönében című regényt fejeztem be ma.

Az olvasás talán az egyik legjobb hobbi a világon. Akár egy női magazint, akár szépirodalmat, akár egy krimit vagy verset olvasok, az olvasás mindig kikapcsol, szórakoztató és pihentető is. Az olvasás előnyeiről már számtalanszor írtunk, s vitathatatlanul az egyik legjobb (nálam a sport mellett fej-fej mellett haladva) stresszcsökkentő tevékenység.

Sokan teszik le a voksukat a filmek mellett inkább, a könyvekkel szemben, ám az olvasni szeretők jellemzően sokszor csalódásnak tartják az irodalmi alkotások filmes feldolgozásait, mondván könyvben sokkal jobb. A filmnél adott egy gazdagon kidolgozott képi világ, az olvasás során azonban mi alkotjuk meg ezt a világot, éppen ezért tesz minket kreatívabbá az olvasás.

Amy Lloyd: The Innocent Wife - Az ártatlanság börtönében (eredeti cím: The Innocent Wife) 320 oldalas regénye pedig pont ilyen! Lebilincselően izgalmas thriller! A könyv 2018. június 06-án jelent meg, magyar fordítását pedig Iváncsics Irmának köszönhetjük, de nézzük picit bele a történetbe!

Samantha a húsz évvel ezelőtti gyilkosságért letartóztatott és börtönbüntetését töltő Dennis ügyének megszállottja lesz. Sam levelezni kezd a férfival, beleszeret és hátrahagyva régi életét hozzámegy feleségül, összeházasodnak. Mindent megtesz férje ártatlanságának bebizonyításáért, - melyről dokumentumfilm is készül - s amikor Dennis kiszabadul, összeköltöznek, azonban ahogy telnek a hetek, Sam furcsa dolgokra jön rá.

Vajon férje mégsem ártatlan és köze lehet egy fiatal lány, Holly brutális meggyilkolásához és több lány rejtélyes eltűnéséhez? Vajon akarja-e tudni az igazat a szerelmes feleség? Mi a valóság és mi köze Dennisnek a döbbenetes fényképekhez, melyet Sam a pincében talált?

Amy Lloyd „The Innocent Wife” című könyve briliánsan megírt, lebilincselő pszichológiai thriller.

A brit írónő Amy Lloyd a Cardiffi Metropolitan Egyetemen tanult irodalmat és kreatív írást. Fiatal íróként 2016-ban megnyerte a Daily Mail bestseller versenyét a The Innocent Wife – Az ártatlanság börtönében című regényével. Jelenleg Cardiffban él író párjával.

Eszelős utcai harcosok

A 2024-es Országúti diszkó az 1989-es Patrick Swayze-féle akciófilm remake-je, motívumában eltér elődjétől, de mégis hű marad a régi időkhöz. A 80-as évek filmjeinek megvan a sajátos, korra jellemző atmoszférájuk. Ez alól az akkori alkotás sem volt kivétel, mely főként a kocsmai verekedései és Patrick Swayze karizmája miatt vált ikonikussá. Nos, a mostani 2024-es Doug Liman újrafeldolgozás nem egy mély érzelmeket megmozgató alkotás, de az összképet tekintve egy nagyon jó akció-vígjáték.

Agatha Christie - Az Alibi

Az angol címmel megjelent Ordeal By Innocence Agatha Christie azonos című regényének legújabb minisorozatos feldolgozása. Az alkotás magyarul Az Alibi címet kapta, és alapvető témája az ártatlanság pszichológiája, valamint az ehhez való emberi viszony. Mindezt pedig már egy sokszor látott gazdag brit családon keresztül mutatja be a sorozat, jó néhány helyen modernizálva a történetet.

Eposzi bolygó foglalás – Dűne: Második rész

A Dűne: Második része máris az idei mozifilmek egyik legnagyobb, és legkomplexebb alkotása lett. Denis Villeneuve kultfilmet és eposzi nagyságú alkotást készített óriási uralkodó házakkal, galaktikus császárral, és egy kisebb sztárparádéval is. Frank Herbert regényéből nem könnyű jó sztorit csinálni, viszont a Dűne 2 olyan összetett nagyjátékfilm lett valamivel több, mint 2,5 órában amit mindenképp látni kell.

Reggae idők mozija

A nagyon várt Bob Marley: One Love -t azaz Jamaica és a reggae egyik kiemelt alakjának amerikai életrajzi filmjét nagyon bepromózták. A zene remek, a színész jól adja a főhőst, még ha kicsit jóképűbb is a kelleténél. A forgatásban bevonták a családot is. Remekmű született, vagy csak egy újabb zenei film a rajongóknak sablon elemekből és rengeteg klisével? Utánajártunk.

Út egy párkapcsolat mélyére és tovább

Justine Triet egy roppant érzékeny rendezőnő, akit a párkapcsolatok dinamikája érdekel, azon belül is az emberi ego empátiával való küzdelme. Fiatal életműve megkoronázást nyert az Arany Pálma-díjas, 5 Oscarra jelölt Egy zuhanás anatómiájával, ahol egy gyilkosság kivizsgálásán keresztül ismerhetjük meg egy író házaspár egykori közös életét. Remek színészek, pazar zene, rideg színek és fojtogató bírósági krimi hangulat. Lássuk a részleteket.