Menü

Tavaszi bőrápolás

Régóta vártuk már a tél végét, most végre újra itt a tavasz. Hagyományosan ez az ideje a külső-belső megújulásnak. A hideg, szeles időjárás megviselte bőrünket, de különböző krémekkel, arcpakolásokkal és hidratáló krémek segítségével újra széppé varázsolhatjuk arcunkat, nyakunkat, kézfejünket és egész testünk igényelheti a gondos ápolást.

Első lépésként fakó, sápadt és száraz bőrünk keringését kell serkentenünk. A bőrfelületet szemcsés anyagokkal le lehet dörzsölni, néhány kezelés hatására a fakó, elszarusodott bőr regenerációs folyamata erőteljesebbé válik. Emellett a szaunázás is remek módja annak, hogy az egész testre kiterjedően élénkítsük a keringést. A verejtékezés révén a bőrünk megtisztul és rugalmasabbá, fiatalabbá válik. A testmozgás is hasonló hatásokkal jár.

A fentebb említetteken túl is fontos, hogy napi szinten igyunk 2,5-3 liter friss vizet, gyümölcslevet vagy pedig gyümölcsteát. Szintén érdemes különböző gyümölcsleveket is fogyasztani, mint például narancs, alma, kivi, grapefruit felhasználásával. Ezeket pedig jobb cukor nélkül inni, de ha mindenképp édesen szeretnénk, akkor érdemes inkább édesítőszert vagy mézet használni.

Fényvédelem

A szép idő beköszöntével újra oda kell figyelnünk az UV-sugárzás veszélyeire. A napfényre testünknek-lelkünknek egyaránt szüksége van, így újra boldogan tölthetjük el az egész napot a szabadban. Ilyenkor úgy tűnik, hogy gyenge, erőtlen még a nap sugara, de ez csalóka lehet. Ha nappal is kenjük a bőrünket, akkor különösen fontos, hogy már kora tavasztól védekezzünk a nap káros sugárzása ellen. Különösen akkor, ha valakinek nagyon fehér, világos bőre van. Ilyenkor lehet alkalmazni egy-két fényvédő krémet is, amelyek különösen jót tesznek a bőrnek, és nem csak az UV-sugárzás elleni védelmet segítik.

Tennivalók minden nap

Reggelenként – különösen, ha melegebb idő van – érdemes gyorsan hideg vízzel zuhanyozni. Mivel ez élénkíti és serkenti a keringést és legtöbbször jobban indul tőle a nap. Napközben, ha lehetőség van rá érdemes egyet edzeni vagy tornázni. Valamint ekkor is jó a szabad levegőn tartózkodni legalább egy rövid ideig, hogy szintén felfrissüljön az ember. Emellett, hogy ha ülőmunkát végzünk, akkor érdemes figyelni arra, hogy néha felkeljünk a székből, és mozgassuk át magunkat. Esténként pedig, ha van rá lehetőség, akkor pihenjünk, hallgassunk zenét. Lefekvés előtt pedig ápoljuk a bőrünket valamilyen éjszakai krémmel.

Annak érdekében, hogy ne alakuljon ki a száraz, zsírhiányos, húzódó bőr állapot, mindenképpen bőrtípusnak megfelelő, vitaminokkal gazdagított hidratálókrém használata ajánlott. Nem elhanyagolandó szempont a megfelelő folyadékbevitel sem, mely azt jelenti, hogy naponta legalább 2 liter ásványvizet kéne fogyasztani. Emellett figyeljünk oda a vitaminpótlásra, egészséges étkezésre, illetve a rendszeres testmozgásra is a friss levegőn.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.


Miért kell figyelni a PH-ra?

A pH rövidítése "potentia hydrogenii", azaz a hidrogénionok koncentrációja, a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlya pedig létfontosságú az egészségünk szempontjából. A skála 7-14-ig terjed, a semleges érték 7 (a tiszta vízé), ami alatt savasnak, felette lúgosnak nevezzük az oldatot. Ezt az értéket nagyon egyszerűen, otthon is megmérhetjük!

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.