Menü

Szilveszteri desszertek nyomában

  • Dátum: 2021.12.31., 02:47
  • Udvari Fanni
  • képek:pexels.com

Ha nem vagy egy konyhatündér és nem akarsz órákat tölteni szilveszter napján sütögetéssel, akkor sincs minden veszve. Mutatjuk a legtrükkösebb és legegyszerűbb édességeket, amivel elvarázsolhatod a vendégeidet.

Narancsos rudak

Hozzávalók
30 dkg margarin
10 dkg porcukor
4 db tojássárgája
3 narancsból nyert narancshéj (reszelt)
3 evőkanál narancslé
30 dkg finomliszt
5 dkg csokoládé (olvasztott)

Elkészítés
A margarint habosra keverjük a porcukorral és a tojások sárgájával.
Hozzáadjuk a narancshéját és a levét, valamint a lisztet.
Habzsákba töltjük és tetszés szerinti méretű rudakat nyomunk sütőpapírra.
180 fokon megsütjük. Ha kihűlt, végeit csokiba mártjuk vagy porcukrozzuk.

Fahéjas karikák

Hozzávalók
10 dkg margarin
180 g finomliszt
6 dkg porcukor (kb.)
0.5 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
fahéj ízlés szerint
szegfűszeg ízlés szerint
0.5 citromból nyert citromhéj

Elkészítés
A hozzávalókat összegyúrjuk. Először a száraz alapanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, vaníliás cukor, fahéj, szegfűszeg, citromhéj), majd a tojást és a puha margarint. Szegfűszegből nem kell sok, fahéjból pedig mindenki ízlés szerint tegyen. A tésztának nyújtható állapotúnak kell lennie.

A deszkát és a nyújtófát meglisztezzük, hogy ne ragadjon, és olyan 1/2 - 1 centi vékonyan kinyújtjuk a matériát. Formával vagy két pohár segítségével (vizes-, feles pohár) kiszaggatjuk a karikákat, melyeket kimargarinozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakunk. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt alacsony lángon készre sütjük.

Fehér csokis kekszszalámi

Hozzávalók:
20 dkg fehér csokoládé
12 dkg vaj
15 dkg darált keksz
30 dkg aszalt gyümölcs (vegyesen: szilva, sárgabarack, papaya, …stb, ki mit szeretne még hozzáadni)

Elkészítése:
A nagyobb aszalványokat felezzük vagy negyedeljük. Gőz felett összeolvasztjuk a vajat és a csokit, majd levesszük a gőzről és beledolgozzuk a kekszet és az aszalványokat.
A masszát elfelezzük és egy folpackra halmozzuk. Szorosan összenyomkodjuk és hengert formázunk belőle. A maradék masszával is így járunk el. Másnap szeletekre vágva tálaljuk.

Vörösbor – Egészség a pohárban

Ha kedveli a vörösbort, jó hírem van: nemcsak az íze miatt érdemes élvezni, hanem az egészsége szempontjából is. Ha mértékkel fogyasztja, a vörösbor valóban a mindennapjai hasznos kiegészítőjévé válhat. Nézze csak, mit adhat Önnek egy pohár vörösbor naponta!

Citromhéj, az egészséges és természetes csodaszer

Mindenki ismeri a citromot, mint gyümölcsöt, a nyarak elengedhetetlen kelléke, pedig nem csak a limonádé miatt érdemes fogyasztani, hanem mert nagyon egészséges, még a héja is.

A jód szerepe az emberi szervezetben

Sokfelől hallani, hogy a jód fontos szerepet tölt be a szervezetünk működésének szempontjából, és hogy szükségünk van rá, de vajon miért is? Nézzük a válaszokat.

Az ÚJ Nord étkezés – skandináviai szemlélet a tányéron

Minden nemzet étkezésének meg van az alapja, de itt egy újnak mondható szemlélet, ami a skandináv országokban egyre elterjedtebb.

Egészséges sajtok nyomában

A sajtok nemcsak magukban nagyon finomak, hanem az ételeket is sokkal finomabbá varázsolják. A parmezán azért az egyik legjobb választás, mert intenzív aromája miatt már nagyon kevés is elég belőle. Most ráadásul valami nagyon érdekes derült ki róla.