Menü

Gondűző és hűsítő nyári italok

Te is unod már, hogy vizet iszol ebben a hőségben? Ebben a forróságban egy hideg ital bármikor jól esik, amivel nem csak a szomjunkat olthatjuk, hanem fel is frissíthetjük vele magunkat. Nézzünk meg néhány italt, amelyek egészséges alternatívaként szolgálnak az egész napos éberséghez.

Jeges zöld tea

A zöld tea egész évben egészséges lehetőséget biztosít a folyadékszükséglet fedezésére. A zöld tea az energiaszint növelése mellett antioxidánsokat is tartalmaz, illetve gyulladáscsökkentő hatású. Ha nem akarunk felesleges kalóriákat is bevinni, akkor érdemes saját magunk által készített teát inni amelybe nem teszünk cukrot, vagy ha mindenképp édesen akarjuk inni, akkor édesítőszert teszünk bele, amely még mindig kevesebb kalória.

Jeges Kávé

A jegeskávé a nyári reggeleken az egyik legjobb ébresztő lehet. A jeges kávét rengeteg féleképpen lehet inni, nyugodtan kísérletezhetünk vele. Jegeskávét magában is ihatunk. De akár úgy is fogyaszthatjuk, hogy egy üvegpohárba vaníliafagyit pakolunk, arra ízlés szerint ráöntünk 2-3 dl híg hosszú kávét vagy tejeskávét, ezután jégkockát is rakunk bele, majd tejszínhabbal koronázzuk meg a művet, és hab tetejére egy kávészemet vagy egy kocka csokit biggyesztünk.

Turmixok, Smoothie-k

Nyáron akinek vannak gyümölcsfái alapból hozzá tud jutni rengeteg gyümölcshöz és zöldséghez. Valamint ebben az időszakban még inkább érdemes lehet kimenni a helyi piacra, és bevásárolni gyümölcsökből. A különböző turmixok esetén pedig végtelen számú variáció van, ez már csak az ízlésünktől függ, hogy ki mit szeret. Ha valaki nem csak a gyümölcsöket szereti turmixolva, akkor a készülő smoothie-hoz zöldségeket is adhat. A legegészségesebb ha nem használunk mást csak gyümölcsöt és zöldséget, és lemondunk az édesítésről is. Esetleg ki lehet próbálni a turmixokat natúr joghurttal is, de a tej alapú turmixok sem rosszak, csak inkább télire valók.

Áfonya turmix

Áfonyalevet vagy szörpöt is össze lehet keverni egy fél lime levével. Valamint ha szeretnénk bele alkoholt is tenni, akkor 2 cl vodkát is bele lehet önteni a pohárba. Ha vodkával isszuk, akkor a töménysége csak azon múlik, hogy mennyi áfonya levet öntünk hozzá.

Minden egybe

Mi van akkor ha az összes gyümit szereted? Azonban nem tudsz és nem is akarsz közöttük választani. Nem is kell! Szelj fel és dobj minden gyümölcsöt amit szeretsz, egy pohár vízbe, majd várj egy kicsit, amíg kioldódnak és utána már ihatod is a vizet. Vagy épp turmixold le őket. Igazából bármelyik úton is készíted el az italt, ha jól csinálod mindkettő finom.

A nyári hűsítő italok választéka kimeríthetetlen, ízlésünk és kedvünk szerint vegyíthetjük őket. Emellett érdemes arra is figyelni, hogy lehetőség szerint minél kevesebb kalóriát vigyünk be ezekkel a frissítőkkel.

Miért jó az Air Fryer? – Egészségesebb sütés forró levegővel

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az air fryer készülékek – nem véletlenül. Ezek a forrólevegős sütők lehetőséget kínálnak arra, hogy a hagyományos olajban sütéshez képest sokkal kevesebb zsírral készítsünk ropogós, ízletes ételeket. De mitől olyan különleges ez a konyhai eszköz, és miért tartják sokan egészségesebb alternatívának?

A shiitake gomba gyógyhatásai

A shiitake gomba kiemelkedő egészségvédő hatásait Japánban és Kínában több évezreddel ezelőtt felismerték, ezekben az országokban ma is a mindennapi táplálkozás része.

Ne tiltsd, tanítsd

Sokan úgy gondolják, hogy a gyerekek egészséges fejlődésének kulcsa az édességek teljes tiltása. Azonban a szakemberek egyre inkább arra figyelmeztetnek, hogy a tiltás nem feltétlenül vezet jobb eredményhez – sőt, sokszor éppen az ellenkező hatást váltja ki.

Hőálló csokoládé lenne a nyár édességforradalma?

Csak képzeljük el: 35 fok árnyékban, a kezünkben egy szelet csoki… és mégsem olvad szét két perc alatt. Ugye, milyen szép álom? Pedig, ha létezne igazán hőálló csokoládé, az nemcsak a nassolás szerelmeseinek tenne jót, hanem az édességipart is fenekestül forgatná fel.

Mi az a vízikefír és hogyan készül?

A kristálygomba, vagy más néven vízikefír, egy fermentálható anyag, mely cukros vízből pezsgő, enyhén savanykás italt varázsol. Egyre többen fedezik fel hazánkban is ezt a különleges erővel bíró nedűt, amely nemcsak emésztést segít és gyulladást csökkent, hanem életet lehel a hétköznapokba is. Az alábbi cikkben megismerhetjük a használatát, a gondozását, és azt is, hogy hogyan válik belőle egy pohár kortyolható frissítő.