Gabonapelyhes finomságok
- Dátum: 2021.04.12., 01:36
- Udvari Fanni
- képek:pixabay.com
- édesség, finomság, gabonapehely, konyha, müzli, recept, sütemény, sütés
Nem is kezdődhetne jobban a reggel, mint egy tál ízletes, teljes értékű gabonapehellyel, némi gyümölccsel, tejjel vagy joghurttal.
Amellett, hogy ezek a gabonapelyhek finomak, jól kombinálhatók/variálhatók, és pár perc alatt összedobhatjuk a reggelinket a segítségükkel.
Gyümölcsös Morzsasüti
Hozzávalók
Az alaphoz:
180 g puha vaj
180 g cukor
3 tojás
180 g liszt
1 tsp sütőpor (szódabikarbóna)
11 tbsp darált mandula (60g)
150 g mangó kockák (vagy körte)
A morzsatésztához:
5 tbsp barna cukor
6 tbsp LION® gabonapehely (70g)
4 tbsp liszt (20g)
4 tbsp darált mandula (20g)
90 g puha vaj
Instrukciók
Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra.
Habverővel keverjük el a vajat, a cukrot és a tojásokat. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a darált mandulát, majd keverjük addig, amíg homogén keveréket nem kapunk.
Öntsük a tésztakeveréket egy vajazott és liszttel megszórt sütőformába (például magas falú sütőtálba) és tegyük a tetejére a mangót (vagy körtét).
Keverjük el a barnacukrot, a porrá tört LION® gabonapelyhet, a lisztet, a darált mandulát és a vajat, amíg morzsaszerű darabokká állnak össze.
Szórjuk a mangó (vagy körte) tetejére az így kapott morzsákat és süssük az egész süteményt 45 percig sütőben.
NESQUIK® Piros Gyümölcsös Gofri
Hozzávalók
140 g olvasztott vaj
10 tbsp tej (1,5 dl)
120 g liszt
3 tbsp cukor (30g)
2 tsp kakaópor (4g)
70 g NESQUIK® gabonapehely
2 tojásfehérje
130 g piros gyümölcsök
4 tbsp NESQUIK® (15g / 1 marék)
Instrukciók
Keverjük össze az olvasztott vajat és a tejet. Adjuk hozzá a lisztet, cukrot, kakaóport és a porrá tört NESQUIK® gabonapelyhet, és gyorsan keverjük össze, ameddig homogén keveréket nem kapunk belőle.
Verjük fel a tojásfehérjét, és finoman keverjük bele az előzőleg kapott tésztakeverékbe.
Csepegtessünk egy adag tésztakrémet a gofrisütőbe és hagyjuk sülni 3-4 percig.
Mossuk meg a gyümölcsöket és távolítsuk el a száraikat. A nagyobb darabokat vágjuk fel 2-4 darabba.
Szórjuk rá a piros gyümölcsöket és egy kis egész NESQUIK® gabonapelyhet a megsült gofrikra, majd azonnal tálalhatjuk is.
CHOCAPIC® gabonapehely szelet
Hozzávalók
2 tsp repceolaj
2 tbsp méz
2 tsp agávé szirup
1 tojás
1 handful CHOCAPIC®
6 tbsp mandula (60g)
2 large glasses (like mugs) zabpehely (apró és nagy szemű keveréke), mogyoró vagy /és egyéb magvak (250g)
1 tbsp aszalt áfonya vagy más szárított gyümölcsök tetszés szerint
Instrukciók
Egy turmixgép segítségével daráljuk finomszemű porrá a CHOCAPIC® gabonapelyhet, majd adjuk hozzá a mézet, agávé szirupot és a repceolajat.
Keverjük össze az összetört mandulát, az aszalt áfonyát (vagy más szárított gyümölcsöt) és a zabpelyhet, mogyorót illetve egyéb magvakat. Adjuk hozzá a CHOCAPIC® és méz keverékét majd keverjük el alaposan egy fakanállal. Ha a keverék túlságosan nyúlós adjunk hozzá zabpelyhet, ha túl száraz, akkor egy kis mézet.
Öntsük a keveréket egy néhány centiméter mély, sütőpapírral bélelt sütőtálba vagy tepsibe, és előmelegített sütőben süssük 10-15 percig, 200°C-on.
Miután kivettük a sütőből vágjuk téglalap alapú szeletekre és hagyjuk kihűlni.
Szerző: Udvari Fanni
Ghí, a csodavaj

Hányféle vajat, zsiradékot ismersz? Vajon melyik a legegészségesebb? Hozok ehhez egy szuper alternatívát, a ghít.
Probiotikumok és probiotikus ételek

Megannyi oldalról halljuk, hogy mennyire fontos a probiotikumok, hogy jól érezzük magunkat, de vajon mik ezek és hogyan vigyük be a szervezetünkbe?
Gyümölcsök, amelyekről Európában alig hallunk

A trópusi finomságok felhozatala jóval gazdagabb annál, mint amit a hazai piacokon megszokhattunk. A mangó, a sárkánygyümölcs vagy a maracuja ugyan már széles körben ismert, de az esőerdők mélyén olyan különlegességek teremnek, amelyek Magyarországra szinte egyáltalán nem jutnak el. Ezek sokszor nemcsak ízükben, hanem kulturális jelentőségükben is egyediek.
Egy filléres csodaszer a konyhában – ez a szegfűszeg

Talán mindenki ismeri a szegfűszeget, főként a tél egyik illataként, pedig az apró kis fűszer egészségünk egyik őre lehet.
A mértékletes sörfogyasztás pozitív hatásai

A sört sokan csak frissítő italnak tartják, pedig a mértékletes fogyasztásnak számos meglepő egészségügyi előnye lehet. A vitamin- és ásványianyag-tartalomtól kezdve a szív- és csontvédelemig, sőt még a stresszoldásban is szerepet játszhat egy korsó sör – természetesen csak akkor, ha tudatosan és mértékkel fogyasztjuk.