Menü

Magyar sikerek az arcápolásban

Már jól lehet látni, hogy a jövő a környezettudatosságban, a szemétmentes termékekben van. Fontos a helyes arcápolás és a megfelelő, egyéni rutin kialakítása, erre egyre több magyar cég és influenszer is felhívja a figyelmet. Azt is figyelembe veszik, hogy az ilyen minőségi termékeket borsos áron árulják, ezért próbálkoznak pénztárcabarát megoldásokat keresni. Emiatt egyre több magyar vállalkozás lendül fel és hódítja meg magyar emberek ezreit.

A Geek&Gorgeous magyar márka Rácz Judit nevéhez köthető, aki a krémmánia.hu megálmodója egyaránt. 2015-ben jött az ötlet, hogy Budaházy Péterrel (Helia-D tulajdonosa) közösen egy márkát készítsenek. A G&G termékei parfüm-, színezék- és szárító alkoholmentesek, állatokon nem tesztelik a hatóanyagokat. Kerülik az allergén anyagokat és a vitatott összetevőket. Tiszta hatóanyagokat és top összetevőket használnak. Gyártanak AHA, BHA és PHA savakat, emellett például niacinamide, C-vitamin, azeclair és hialuron szérumokat. Foglalkoznak tonik, lemosó és retinal gyártásával is. Egészen pénztárca barát az összes termékük, és 100%-ban magyar. Létrehoztak egy angol nyelvű oldalt is, hogy külföldre is elszálljon a hír, hogy milyen szuper márka a Geek&Gorgeous.

Az almost 1.618 nevű cég egy teljesen új márka a magyar dermatológiai márkák között. A PHI Cosmetics szintén magyar márka szárnyai alatt nevelkedett, a szakmai csapat vezetője egy fiatal élelmiszer-és biomérnök, Szujó Nóra. A csapat sokféle képzettségű mérnökből és szakemberből áll, hogy minden termék professzionális legyen. „Az almost 1.618 megalkotásánál az volt a cél, hogy egy natúr, káros anyagoktól mentes minimalista formulákból álló termékcsaládot hozzunk létre, melyben a fókuszt a hatóanyagokra helyeztük.” – írja bemutatkozójában Nóra. Natúr összetevőkkel foglalkoznak a gyártási folyamatok során. Sőt annyira nyitott a vásárlókra a cég, hogy mindenkit invitálnak a laborukba, ahol meg lehet nézni a gyártási folyamatot és ingyenes konzultációra is van lehetőség. Rengeteg szérumot árulnak (ők ezeket monoszérumként és biszérumként hirdetik), de arckrém is található a palettán. Árban drágább, mint a G&G, de ők is minőségi összetevőkkel dolgoznak.

A Manna egy régebbi márka, már drogériák polcain megtalálhatóak termékeik. Nemcsak arcápolással, hanem magával a szépségápolással foglalkoznak, ezért gyártanak szappant, sampont és egyéb termékeket is. Megalkotója Varga-Darabos Andrea otthon kezdett kísérletezni a vegyszermentes szépségápolási termékekkel, mert az újszülött kisfia csupa kiütés lett. Később 2010-ben hobbijából vállalkozást indított, és gyermeknevelés mellett tanult is. Elsődleges irányvonaluk a szappangyártás volt, és úgy nőtte ki magát ez a naturkozmetikai vegán márka. A Manna az első magyar, a Cruelty Free International által is elismert, garantáltan állatkísérlet-mentes kozmetikai márka. Már gyártanak arcápolókat, szépségolajokat, arcpakolásokat és bőrradírokat. Ellentétben a fenti két céggel, a Manna nem dermokozmetikai cég, de törekednek a káros összetevők kerülésére, azonban termékeik tartalmaznak parfümöt. Árban nagyjából a fenti két cég között helyezkedik el.

A következő részben még hozok pár sikeres magyar arcápolási céget, hiszen még lehet folytatni a sort! Legyünk büszkék ezekre a márkákra, és ha tehetjük, válasszunk mindenből magyar terméket, ezzel támogatva a magyar munkahelyeket!

Nagypál Anna

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.