Menü

Légy egy napra vegán!

Sokak fejében a vegán szó automatikusan vonzza a bonyolult, drága és nehezen megoldható kifejezéseket. De ennek nem kell így lennie, hiszen a vegán recepteket elkészíteni néha könnyebb is, mint a hagyományosokat.

A karantén idejére sem kell feladni az új ételek, receptek kipróbálását. Kifejezetten fontos ezekben a hetekben és hónapokban a kiegyensúlyozott, gyümölcsökben és zöldségekben gazdag táplálkozás. Az immunrendszert erősítő ételekkel pedig ellenállásunkat növelhetjük.

Reggeli, avagy a nap legfontosabb étkezése

A reggeli étkezést tényleg nagyon hangsúlyos. Home office esetén pedig még idő is van rá, hiszen nem kell rohanni a buszhoz, hogy időben beérjünk.

Pirítós kenyér házi mogyoróvajjal és lekvárral

Az édesszájúaknak tökéletes reggeli! A házi mogyoróvaj pedig az egyik legegyszerűbb recept alapján készíthető el. Nincsenek pontos adagok, nem kell a mérleggel számolni. Csupán három hozzávaló szükséges: mogyoró, olaj és ízlés szerint só. A mogyorót turmixgépben vagy botmixerrel daraboljuk fel és annyi olajat adjunk hozzá, hogy krémes állagot nyerjünk el.

Nagyon gyorsan készen van és tényleg finom, különösen pirítós kenyérrel és gyümölcslekvárral.

Granola növényi tejjel

Másik nagyon egyszerű, de nagyszerű recept. A granolát házilag is el lehet készíteni, mindössze zab, méz fűszerek és olajos magvak kellenek hozzá. Ezeket sütőben sütjük ropogósra, majd tárolóba eltéve két-három hétig fogyasztható. Reggelire pedig növényi joghurttal vagy tejjel fogyasztható. Tápláló és nagyon finom!

Dió, alma és méz

Tízórai nasinak tökéletes a dió, alma és méz kombinációja, nemcsak nagyon finom, de rendkívül tápláló és hamar eltelít.

Szeleteljük fel az almát, aprítsunk egy kis diót, keverjük el mézzel és kész is van!

Két fogás ebédre

Két egyszerű recept ebédre. Levesnek vegán szempontból bármilyen zöldség krémleves tökéletes. Személyes kedvencem a foghagymakrémleves, ami talán a legkönnyebben elkészíthető mind közül.

Egy fej vöröshagymát felszeletelünk és margarinon, olajon üvegesre pároljuk, majd ízlés szerint 4-5 gerezd fokhagymát teszünk mellé. Figyelni kell, hiszen a fokhagyma hamar leég. Majd hozzáadunk 2-3 krumplit felszeletelve, mindezt pedig vízzel öntjük fel, úgy, hogy ellepje az összes burgonyaszeletet. Megsózzunk, puhára főzzük és ha készen van pürésítjük. Pirítós kenyérrel tálaljuk.

Másodiknak pedig kitűnő választás egy magyaros, egyszerű étel, a lecsó. Természetesen kolbász és virsli nélkül készítjük el. Többféle zöldséget felhasználhatunk hozzá a paradicsomon és paprikán kívül, hozzáadhatunk padlizsánt és cukkinit is, ha van otthon. Összefőzzük a zöldségeket és kenyérrel vagy rizs, köles körettel tálaljuk.

Libanoni vacsora

Egy nagyon finom és különleges recept vacsorára, ami tulajdonképpen bármilyen étkezésre elkészíthető. Ez a tabule, egy libanoni saláta, aminek rizs, köles, bulgur vagy éppen kuszkusz is lehet az alapja. Lisztérzékenyeknek a rizs és köles ajánlott, mivel a bulgur és kuszkusz is tartalmaz glutént.

A választott alapot megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ez idő alatt felszeleteljük a lilahagymát, a paradicsomot, pritaminpaprikát, petrezselymet. Újhagymát is karikázhatunk mellé. Összekeverjük a kihűlt körettel, sóval, borssal, citromlével és olajjal ízesítjük, majd visszatesszük a hűtőbe. Hidegen és melegen is tálalható, köretként vagy főételnek. Grillzöldségek kísérőjeként is tökéletes és nagyon finom.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!