Menü

AMik*r kicsit sz_t v@gy*nk esve...

Megszidom a fiamat mikor a suliban felejti a pulcsiját. Szóvá teszem a férjemnek, ha elfelejti a bevásárlásnál azt a két dolgot amiért elküldtem (egyébként jó fej, mert mindig hoz nekem cukormentes csokit, a gyerekeknek focis kártyát és magának egy sört). Mérgelődöm, mikor a kisebbik fiam pedig rekordidő alatt felejti el, amire megkérem.

Pedig az igazság az, hogy én vagyok a legszétszórtabb.

Amikor a kolléganőm mesélte, hogy nem találta a kocsiját reggel, mert elfelejtette, hová parkolt, akkor kicsit megnyugodtam, hogy nemcsak rám jellemző ez a szórakozottság. Másik kolléganőm egyből bekapcsolódott a beszélgetésbe azzal, hogy egyszer annyira fáradt és kimerült volt (kisgyermekek mellett ez ugye nem ritka) hogy felemás cipőben ment dolgozni. Ehhez képest én a múltkor fél óráig kerestem a napszemüvegemet, ami a fejemen volt és a telefont, amivel épp telefonáltam. Az egyik reggel pedig egy másik autóba akartam beszállni, mentségemre legyen mondva a típus és a szín is megegyezett az enyémmel, csak ebben már ült valaki más.

Szemtanúja voltam, mikor ismerős anyuka a pénztártól távozva a blokkot eltette, a visszajárót meg kidobta a kukába. Azt hiszem az anyukák sem tudnak mindig 200%-kal a topon lenni. Az anyák azok a személyek, akik pontosan tudják, hogy melyik nap, hová kell odaérni a gyerekkel, melyik nap van a fociedzés, vagy képzőművészeti szakkör, mikor kezdődik a bábelőadás és mennyi az osztálypénz. Észben tartják, hogy mit kért tízóraira a gyerek és mi legyen a vacsora, miközben azt is számon tartják, hogy mi a házi matekból, melyik verset kell megtanulni és, hogy színes őszi faleveleket kell gyűjteni másnapra és a gyerek osztálytársának a zsúrjára is meg kell venni az ajándékot.

Nem lenne semmi gond, ha az anyaság és a háztartás vezetése lenne az egyetlen feladatunk, viszont ha hozzáadjuk, hogy napi 8-10-12 (vagy még több) órában még dolgozunk is egy vagy két helyen, több műszakban, esetleg hétvégén is, akkor egyáltalán nem csoda, ha azt se tudjuk néha merre vagyunk arccal előre. Sajnos luxus, ha van magunkra időnk, vagy eljutunk edzeni, viszont az természetes, hogy már reggel kiszakad a harisnyám és sose bírtam a magas sarkú cipőket, menetrendszerűen eszem le a ruhámat futtában valami színes kajával, amiben csak tovább rohanok oviból suliba, suliból focira...

Csodálkozva figyelem azokat az anyukákat, akik még délután 4 órakor is kifogástalan sminkkel érkeznek a gyerekért és vékony tűsarkú cipő van rajtuk. (Ők egész nap ülnek vajon?)

Kíváncsiságból utánanéztem a gugliban, hogy vajon hogy lehet kezelni a káoszt, hogy elkerüljük a kapkodásból adódó szórakozottságot és a túlterheltségből fakadó szétszórtságot. Az első pontnál hangosan felnevettem: „Próbáljunk meg többet pihenni, aludni, vagy több időt szánni magunkra, a feltöltődésünkre.” Lapozzunk.

A szétszórtság hátterében inkább az áll, hogy túl nagyok az elvárások magunkkal szemben, túl nagy a megfelelési kényszer, túl sokat kapkodunk és túlzottan tökéletesek akarunk lenni, vagy legalábbis annak látszani. De miért is?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.