Menü

Szabó Zsófi: „Nálunk most Mendel a legfontosabb!”

Már három hónap telt el azóta, hogy megszületett Szabó Zsófi kisfia. A kezdeti nehézségek, átvirrasztott éjszakákután Zsófi és a kis Mendel mára teljesen összeszokott, a hasfájós időszakon is túl vannak, és lassan, de biztosan kialakult a napi rutin is. Mint minden anyukának, Zsófinak is gyermeke az első, ha teheti, minden percét vele tölti. Mostanában egy dolog jár a fejében - az, hogy jelenleg minden tökéletes.

Szabó Zsófi kisfia, ahogy édesanyja fogalmaz, egy izgő-mozgó kis csoda. Mendel rendkívül érdeklődő baba, akit nem is a játékok kötnek le igazán, hanem a beszélgetések, az énekszó. Mármost megmutatkozik, hogy erős egyéniség, aki mindig kiharcolja magának a figyelmet.

Nem tudom máshogy leírni az anyaságot, mint hogy tökéletes. Senki nem készített fel arra az érzésre, amit ez az egész hozott magával. Egyszerűen varázslatos, földöntúli megélni mindazt, ami a fiammal kapcsolatos. Nálunk most Mendel a legfontosabb. Kezd kialakulni a napi rutin is, Mendel este fél nyolc körül érzi, hogy lassan vége a napnak és várja a fürdetést, ahol rendszerint Zsolti a vízfelelős, ő állítja be a hőfokot. A párom nagyon jó apuka, rengeteget segít” - kezdte Zsófi.

Nem érzem magam aggódós anyukának, inkább úgy fogalmaznék, hogy mindenben a kicsi az első. Nem szívesen bízom rá senkire, ennek az az oka, hogy minden percet vele szeretnék tölteni. Mióta elég nagy ahhoz, hogy vihessem magammal, még a bevásárláskor is ott van velem.Szerencsére nem betegesbaba, erős az immunrendszere. Ettől függetlenül, mint minden anyuka, én is szeretem biztosan tudni, hogy minden rendben van, és Mendel szépen fejlődik. Ezért nemrég a Czeizel Intézetben jártunk, a gyermekgyógyászok által is ajánlott csecsemő kardiológiai, -és az ilyen korban szintén szokásos ultrahangvizsgálaton, ahol a csípőjét, hasát és a koponyáját is megvizsgálták. Az EKG-t nagyon élvezte és azt, ahogy a kis tappancsokat ráragasztották. A második vizsgálatnál viszont egy kicsit sírdogált, pedig mindenki nagyon kedves volt. Elégöntudatos baba, ebben is az apukájára ütött.Mindig azt mondom, hogy ezzel sincs semmi baj, hiszen ez kell is az élethez. Azon szoktunk nevetni Zsoltival, hogy már most látszik,itthon Mendel lesz a főnök!” - tette hozzá Szabó Zsófi.

Lukács Miki: „48 nm-en éltünk két kutyával és két macskával”

Lukács Miki és Peller Anna felelős gazdiként tudják, hogy nem csak saját és gyermekük egészségére kell odafigyelniük, kedvenceiket is számos betegség fenyegeti. Az egyik legalattomosabb ezek közül a szívférgesség, amelyet egyetlen szúnyogcsípéssel elkaphat a kutya, és akár az életébe is kerülhet.

Peller Mariann megoldása hisztihelyzetekre

A hiszti az első helyezett a modern szülők „nevelési parák” listáján.Az új Gyereklélek magazin 25 megoldást kínál nekünk, ezekből szemezgetünk néhányat, és megkérdeztük Peller Mariannt is, ő mit csinál „vészhelyzetben”.

Nyári Dia és Nagy Alexandra tavaszi tündérek lettek

Folytatódik a JOY magazin jótékonysági programja, a JOY-Tündér, amelynek keretében minden megvásárolt májusi lapszámmal a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületet is támogatják az olvasók. A JOY-Tündér nagyköveteiként Nyári Dia és Nagy Alexandra is szeretnék, hogy minél többen megismerjék az egyesület működését.

Döbbenes adatok az emberi testről

Mennyit gyalogolunk, hány tonna élelmiszert fogyasztunk el, hányszor ver a szívünk, mennyi időt töltünk a vécén? A BODY Kiállításcélja ehhez hasonló adatok megismertetése, a fantasztikus emberi test aprólékos bemutatása. Íme, néhány tény saját magunkról.

Kulcsár Edina: „A terhességemben is a maximumra törekszem”

Kulcsár Edina egyik legnagyobb álma válik valóra: két év próbálkozás után idén ősszel végre édesanya lesz. Az egykori szépségkirálynő mindenre szeretne felkészülni, hogy anyukaként is a maximumot nyújthassa. Emellett továbbra is dolgozik, de a kicsi egészsége a legfontosabb számára, és ennek érdekében a kismama minden tőle telhetőt meg is tesz.