Menü

Az egykori szépségkirálynő bármelyik percben szülhet

Fokozódik az izgatottság Dobó Ágiéknál: a csinos modell második várandóssága legvégén jár. Az egykori szépségkirálynő elmesélte, hogy most már bármelyik nap készen állnak az új családtag megérkezésére. A babakelengye várja új gazdáját, és a szülésre összeállított csomag is mindenhova „elkíséri” a kismamát.

Dobó Ági boldogsága aligha lehetne teljesebb, hiszen hamarosan második kisfiának ad életet. A várandóssága végén járó modell és párja minden eshetőségre felkészült kisbabájuk érkezését illetően. „Nemrég az egyik barátnőmnél teljesen váratlanul, hetekkel korábban beindult a szülés úgy, hogy a szükséges csomagok még nem voltak összeállítva. Elfogott az izgalom, hogy nem szeretnék én is így járni, így a már a 36. hétre mindent előkészítettünk.

A kórházi holmik és az FH Biobank által összeállított, őssejt-levételhez szükséges csomag mindenhova elkísérnek minket – számolt be a felkészülésről az egykori szépségkirálynő. – Az őssejtek levétele és tárolása szerintem azért fontos, mert olyan betegségek kezelésénél alkalmazhatóak sikeresen, mint a leukémia vagy a limfóma. Természetesen soha nem szeretném, hogy a gyermekeimnek valaha szükségük legyen az őssejtek felhasználásra, viszont nem is kérdés, hogy ezt a lépést megteszem az egészségükért.”

A család legfiatalabb tagja, Benedikt nagyon izgatottan várja kistestvére megérkezését. „Beni egyre többször kérdezi meg tőlem, mikor születik már meg az öccse. Örömmel tölt el, hogy azt válaszolhatom neki: már nem kell sokat aludni, hogy ne csak az ultrahangképen, hanem szemtől szemben is láthassa a testvérét – mesélte mosolyogva a csinos kismama, aki már minden fontos vizsgálaton túl van. – A Czeizel Intézetben voltunk babamozin, és kiderült, hogy az új családtag szakasztott bátyja! Egyből feltűnt, hogy születendő kisfiam pont úgy néz ki, mint Benedikt, amikor a pocakomban volt. Hazaérve azonnal egymás mellé tettem a két ultrahang képet, és az összehasonlítás csak megerősített: a két fiú teljesen egyforma” – tette hozzá kitörő örömmel Dobó Ági.

Forrás: Red Lemon Media

Borítókép forrása: doboagi.hu

Kék zónák

A születéskor várható átlag életkor a Földön a férfiak és nők esetében is 60 és 70 év közé tehető, viszont vannak olyan helyek a bolygón, ahol ezt a számot jócskán túllépik az ott lakók. Ezek a kék zónák.

Sikeres vesetranszplantáció állatból emberbe

Első nekifutásra talán meredeken hangzik, mégis van létjogosultsága az úgynevezett xenotranszplantációnak. Tudósok ezúttal immár második alkalommal ültettek át malacvesét emberi testbe. De hogyan is lehetséges ez?

Lukács Miki: „48 nm-en éltünk két kutyával és két macskával”

Lukács Miki és Peller Anna felelős gazdiként tudják, hogy nem csak saját és gyermekük egészségére kell odafigyelniük, kedvenceiket is számos betegség fenyegeti. Az egyik legalattomosabb ezek közül a szívférgesség, amelyet egyetlen szúnyogcsípéssel elkaphat a kutya, és akár az életébe is kerülhet.

Peller Mariann megoldása hisztihelyzetekre

A hiszti az első helyezett a modern szülők „nevelési parák” listáján.Az új Gyereklélek magazin 25 megoldást kínál nekünk, ezekből szemezgetünk néhányat, és megkérdeztük Peller Mariannt is, ő mit csinál „vészhelyzetben”.

Nyári Dia és Nagy Alexandra tavaszi tündérek lettek

Folytatódik a JOY magazin jótékonysági programja, a JOY-Tündér, amelynek keretében minden megvásárolt májusi lapszámmal a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületet is támogatják az olvasók. A JOY-Tündér nagyköveteiként Nyári Dia és Nagy Alexandra is szeretnék, hogy minél többen megismerjék az egyesület működését.