Menü

Tegye változatosabbá étrendjét!

A táplálkozásunk csak akkor lehet egészséges, ha változatosan étkezünk. Így garantálhatjuk, hogy a megfelelő vitaminok és ásványi anyagok bekerüljenek a szervezetünkbe. Ennek ellenére a kutatások szerint az emberekre nem jellemző a széles körű táplálkozás, legtöbbjük ugyanazt a 10-20 ételt eszi rendszeresen.

Mivel az ízlés meghatározott, sokan nem tudják, hogyan színesíthetnék az étrendjüket. Így látszólag nehéz megvalósítani a mindennapokban a változatos étkezést, de egy aprócska trükkel ez is lehetséges. Főleg akkor van könnyű dolgunk, ha nem követünk egy meghatározott étrendet, mert ez esetben mindegyiktől "lophatunk" egy kicsit. Miért ne lehetne egyik napunk a klasszikus magyar konyha, a másik nap paleo, a következőn pedig vegán a főztünk? Kiváló ötlet abban az esetben, ha egyiknek sem vagyunk elkötelezett hívei.

Érdemes vásárolni ezen irányzatok szakácskönyveiből, vagy nézegetni a receptjeiket, és meghatározott napokat szentelni a különböző étrendeknek, ezzel garantálhatjuk, hogy étkezésünk nem fog ellaposodni. Igaz, így többféle alapanyagot kell tartanunk otthon, de az egészségünk érdekében természetesen megéri!

Meglátjuk, hogy a kreativitásunkat, főzési és étkezési kedvünket is növelni fogja a változatosság, és az ételeink megújulnak. Azzal is érdemes kísérletezni, hogy egy-egy klasszikus ebédet, vagy vacsorát alternatív módon és alapanyagokból készítsünk el. Attól, hogy nem vagyunk vegánok, még szerethetjük a gabonatejfölt, és attól, hogy nem paleo étkezést követünk, még isteni finom a kókuszlisztből készült torta. Érdemes kipróbálni ezeket az ételeket, amik csak első hallásra különlegesek, megismerkedve velük viszont finomak és nem is bonyolultak.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!