A matcha latte az új cafe latte
- Dátum: 2015.11.06., 11:13
Feketén, cukorral, mézzel, tejszínnel vagy tejhabbal – sokan sokféleképpen fogyasztjuk, de mint kiderült nem csak a hagyományos kávéval frissítjük fel magunkat szívesen, hanem az újdonságokat is bátran kipróbáljuk, ha koffeinre vágyunk. Így lett a zöld színével hódító matcha latte a kávérajongók egyik új kedvence.
Napindítónak, baráti beszélgetések kísérőjének és egyszerű kényeztetésnek is tökéletes a kávé. Kiderült, hogy a legtöbben feketén vagy café latteként szeretjük elfogyasztani napi koffeinadagunkat, de egy-egy különlegességet is szívesen kipróbálunk. Ma már egyre több, minőségi italokat kínáló kávézó közül válogathatunk, ahol nem csak az alapanyagokra, de a kávé „outfit-jére” is adnak.
„A „speciality” jelző erősen behatárolja a lehetőségeinket, így például csak meghatározott termőterületről származó, 100 % arabica kávéval dolgozunk. Nem használunk fahéjat, kakaót és szirupokat, a díszítést is a lehető legtermészetesebb módon oldjuk meg, például különféle tejkiöntési technikákkal mintázunk” – magyarázta Dávid Bence, a Budapest Baristas egyik tulajdonosa. A szakember elmondta, a magyarok nyitottak az újdonságokra, de továbbra is az erős feketét és a lattét választják legszívesebben.

Az egyre több embert érintő tejcukor-érzékenység miatt azonban nem élvezheti mindenki büntetlenül a tejeskávé nyújtotta örömöket. Nekik vagy speciális tejtermékeket kell választaniuk vagy ha ragaszodnak a hagyományos tej ízéhez, akkor például egy laktázos rágótablettával minden gond nélkül elfogyaszthatják kedvenc feketéjüket.
„A klasszikus kávéfajták – mint az espresso, cappuccino, latte macchiato, flat white – mellett nagyon népszerű a zöldtea por alapú matcha, amelyet cappuccinoként és latteként is készítünk. A látványra először kissé extrémnek tűnő ital karakteres zöldtea íze, magas antioxidáns tartalma és a kávénál is intenzívebb élénkítő hatása miatt, néhány hét alatt vendégeink egyik nagy kedvence lett” – árulta el Dávid Bence.
Amennyiben tünetei néhány napon belül a laktáz enzim fogyasztása mellett sem enyhülnek, keresse fel kezelőorvosát!
Forrás, fotó:
Red Lemon
A méz jótékony hatásai – Természetes arany a mindennapokra
A méz az egyik legrégebbi és legsokoldalúbb természetes csodaszerünk, amit már az ókorban is nagy becsben tartottak. Nemcsak az ételek ízesítésére alkalmas, hanem a test és a lélek támogatására is.
Amikor a test jelez: így ismerhetjük fel a magnéziumhiány rejtett tüneteit
A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok, a csontok és az energia-anyagcsere megfelelő működéséhez. Több száz biokémiai folyamat motorja, ezért ha a bevitel tartósan alacsony, a szervezet gyorsan reagál.
A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra
A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.
Okostányér - egy opció az egészségesebb étkezéshez
Az mindenkinek oké, hogy egészségesen kell(ene) étkeznünk, hogy a testünk mindent megkapjon, amire szükségünk van, de sokan nem tudják, hogyan is kellene ezt jól csinálni. Íme egy remek alternatíva erre.
Adventi slágerek a bögrében: a forró italok új sztárja, a Hot Aperol
Az advent közeledtével a városokat betölti a fahéj, a narancs és a szegfűszeg illata, a hideg utcákon pedig egyre többen sétálnak kézben gőzölgő bögrével. A téli időszak kihagyhatatlan része a forró italok kultusza – és bár a forralt bor hosszú évek óta megkérdőjelezhetetlen favorit, idén új trónkövetelő érkezett: a Hot Aperol, amely gyorsan az adventi időszak egyik legtrendibb italává vált.