A matcha latte az új cafe latte
- Dátum: 2015.11.06., 11:13
Feketén, cukorral, mézzel, tejszínnel vagy tejhabbal – sokan sokféleképpen fogyasztjuk, de mint kiderült nem csak a hagyományos kávéval frissítjük fel magunkat szívesen, hanem az újdonságokat is bátran kipróbáljuk, ha koffeinre vágyunk. Így lett a zöld színével hódító matcha latte a kávérajongók egyik új kedvence.
Napindítónak, baráti beszélgetések kísérőjének és egyszerű kényeztetésnek is tökéletes a kávé. Kiderült, hogy a legtöbben feketén vagy café latteként szeretjük elfogyasztani napi koffeinadagunkat, de egy-egy különlegességet is szívesen kipróbálunk. Ma már egyre több, minőségi italokat kínáló kávézó közül válogathatunk, ahol nem csak az alapanyagokra, de a kávé „outfit-jére” is adnak.
„A „speciality” jelző erősen behatárolja a lehetőségeinket, így például csak meghatározott termőterületről származó, 100 % arabica kávéval dolgozunk. Nem használunk fahéjat, kakaót és szirupokat, a díszítést is a lehető legtermészetesebb módon oldjuk meg, például különféle tejkiöntési technikákkal mintázunk” – magyarázta Dávid Bence, a Budapest Baristas egyik tulajdonosa. A szakember elmondta, a magyarok nyitottak az újdonságokra, de továbbra is az erős feketét és a lattét választják legszívesebben.
Az egyre több embert érintő tejcukor-érzékenység miatt azonban nem élvezheti mindenki büntetlenül a tejeskávé nyújtotta örömöket. Nekik vagy speciális tejtermékeket kell választaniuk vagy ha ragaszodnak a hagyományos tej ízéhez, akkor például egy laktázos rágótablettával minden gond nélkül elfogyaszthatják kedvenc feketéjüket.
„A klasszikus kávéfajták – mint az espresso, cappuccino, latte macchiato, flat white – mellett nagyon népszerű a zöldtea por alapú matcha, amelyet cappuccinoként és latteként is készítünk. A látványra először kissé extrémnek tűnő ital karakteres zöldtea íze, magas antioxidáns tartalma és a kávénál is intenzívebb élénkítő hatása miatt, néhány hét alatt vendégeink egyik nagy kedvence lett” – árulta el Dávid Bence.
Amennyiben tünetei néhány napon belül a laktáz enzim fogyasztása mellett sem enyhülnek, keresse fel kezelőorvosát!
Forrás, fotó:
Red Lemon
Probiotikum, higiénia, és tudatosság a nyugodt utazásért

Napsütés, tengerpart, finom ételek – a nyaralás sokak számára a kikapcsolódás csúcspontja. Ám az élményt könnyen beárnyékolhatja egy kellemetlen gyomorrontás vagy hasmenés. Szerencsére némi tudatossággal megelőzhetjük, hogy a pihenés napjait a mosdóban töltsük.
Cseresznye szezon, használd ki!

Mindenki ismeri a cseresznyét, a gyerekek a fülükre akasztják, a felnőttek befőttet készítenek belőle. Érdemes sokat fogyasztani belőle, mert igencsak egészséges.
Hűsítő nyári koktélok

Hideg és ízletes smoothiek, könnyű turmixok, hűsítő limonádék, alkoholos és alkoholmentes koktélok – ezek kellenek nekünk nyáron a kánikulában!
Hónapos retek, a nyár egyik vitaminbombája

A hónapos retek nem csak télen hasznos növény, hanem tavasszal, vagy nyár elején már segíthetjük vele egészségünket megőrzését.
Fehérjehiány, te felismered?

Mindenhonnan azt halljuk, hogy mennyire fontos a fehérje a szervezetünk számára, de sokan nem is tudják, hogy mi az, vagy, hogy milyen tünetekkel jár a hiánya.