Menü

Főzz kuktában gyorsan és takarékosan

A kukta valamikor a kilencvenes években élte az aranykorát hazánkban. Akkor egy rövid időre nagyon közkedvelt eszközzé vált, de hamar kikerült a köztudatból – sajnálatos módon. Pedig sokkal gyorsabban, kevesebb idővel és energiával főzhetünk benne.

Szó szerint kevesebb energiával, ugyanis a környezetvédelemért is teszünk, ha kuktával főzünk! A szakértők szerint már azzal nagyon sokat érhetünk el, ha fedő alatt főzünk, a kuktában való főzés pedig sokszoros megtakarítást jelent.

Ha eddig problémád akadt azzal, hogy sok időt vesz el megfőzni a krumplit, a főtt kukoricának valót, a lassan elkészülő húsokat, vagy a kemény tésztát, akkor a problémád azonnal megoldódik, ha beszerzel egy kuktát. Nem kell begőzölnöd az egész lakást, és a tűzhely mellett rostokolni órákat, csak fogod ezt a nagyszerű edényt, és néhány perc alatt végzel.

Sokan azért tartanak a kukta használatától, mert úgy vélik, bonyolult lehet. Erről azonban szó sincs a gyakorlatban. Egyszerűen csak a csatos fedő alá tesszük a hozzávalókat, és kicsit előre gondolkodunk, mert itt nem közben kóstolgatunk, fűszerezünk, hanem a legelején, lezárás előtt. A kezdetekkor pedig állítsuk be a telefonunkat, vagy a konyhai órát, hogy ne felejtsük a tűzön az ételt: hozzá kell szokni, hogy a főzés ideje jelentősen lerövidül.

Fotó:
Pixabay.com

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.

Gomba vásárlásnál erről mindenképp tudnod kell!

A fehérkalapú csiperkegomba igencsak keresett árucikk, de kevesen tudják úgy elkészíteni, hogy a lehető legtöbb tápanyag benne maradjon, miután a tányérra kerül. Akkor most nézzük, hogy miként kell úgy gombás finomságot készíteni, hogy annak ne csak az íze, hanem a tápértéke is kiváló maradjon.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.