Menü

Közösségi sportolás anyukáknak (is)

Akinek gyereke van, babysittere/gyerekfelvigyázója pedig nincs, az tudja, hogy a sportolást nem is olyan egyszerű megvalósítani a kicsi(k) mellett. Ezért jött létre a „Gyerünk anyukám” mozgalom, amelynek az eseményeit a weben és a facebook-on is követhetitek, és otthon tornázhattok, de virtuálisan közösen a többi édesanyával.

Közösen könnyebb – erre az elvre épül a Gyerünk anyukám alapötlete, amely mozgásra próbálja bírni az anyukákat. A nemrégiben indult honlapon és facebook oldalon lehetőség van becsatlakozni az online tornákhoz, amikor együtt, de mégis ki-ki az otthonában mozoghat. Ezen kívül különböző kihívásokban vehetünk részt, mint például a 25 napos plank (azaz statikus hídtartás) kihívás, melynek keretében egyre hosszabb és hosszabb ideig tudjuk tartani a testünket ebben az erősítő pozícióban.

A www.gyerunkanyukam.hu weboldalon keresztül követhetjük az éppen aktuális online tornákat, de a „Korábbi tornák” menüpont alatt megtalálunk néhány előző videót, amit bármikor követhetünk, ha éppen sportolni szeretnénk. Ezen kívül a facebook-on is megtalálhatjátok a közösséget a https://www.facebook.com/gyerunkanyukam link alatt, ráadásul a kis csapatnak van egy zárt csoportja is.

Aki pedig élőben szeretne tornázni a többi anyukával, az a HellóAnyu családbarát közösségi térben megteheti. Igazán felszabadító, hogy gyerek- és anyukabarát környezetben lehet tornázni, ahol senki sem fittnesslady, és nem a kockahasak és a legújabb trendek villogtatásáról szól az edzés, hanem hozzánk hasonlóan teljesen hétköznapi édesanyákkal találkozhatunk, ráadásul az edzés minősége is ránk van szabva, nem pedig egy versenyfelkészülésbe csöppenünk bele.  

Innentől tehát nincs kifogás kedves édesanyák, edzésre fel!

Utóirat: A közösségi tornázás nem csak anyukáknak ajánlott, hanem olyan hétköznapi nőknek is, akiknek nincs idejük, vagy kedvük fittnessórákra járni. Ráadásul mindez ingyen van! 

Fotó:
pixabay.com

A visszahízás okai

A fogyókúrázók klasszikus, 22-es csapdája előbb-utóbb minden fogyni vágyót utolér. A jelenség maga arra utal, hogy a diétázók eleinte gyors fogyásnak indulnak, majd - a fogyókúra abbahagyását követően - visszatérnek eredeti súlyukhoz. (Vagy rosszabb esetben akár plusz kilókkal is gyarapodhatnak.)

Jelek, hogy nem mozogsz eleget

Mozogsz eleget a hétköznapokban? Mikor néztél rá utoljára a telefon lépésszámlálójára? Meglepetten tapasztalhatod, hogy akár még a néhány ezer lépést sem éri el a napi teljesítményed, nemhogy a szakemberek által javasolt minimum 10 ezer lépést. Mi a helyzet a testmozgással? Van olyan edzésforma, amit szívesen végzel?

Mire utalhat a hirtelen fogyás?

Manapság nagyon sok ember túlsúllyal küzd, és minden vágya az, hogy gyorsan lefogyjon. A nagyon gyors súlyvesztés még akkor sem jó, ha ezt akarattal tesszük karcsúságunk érdekében. Sokkal nagyobb lehet azonban a baj, ha a fogyás akaratunktól függetlenül, változatlan étrend mellett következik be.

4 tipp gyors fogyáshoz

Nyaralásra vagy különleges eseményekre, mint esküvőre, esetleg egy versenyre bizony előfordulhat, hogy kevés idő alatt kell leadni néhány felesleges kilót. Ugyanakkor a gyors fogyás nem feltétlenül a legjobb módja a súlyvesztésnek, ha valóban tartós eredményt szeretnél elérni, hiszen ezek a diéták tápanyaghiányra apellálnak, amit a szervezet később visszakövetel.

Testzsír csökkentés okosan - Erre figyelj!

Testünk az energiát alapvetően zsírban vagyis testzsírban tárolja. Így kijelenthető, hogy a magas testzsírarány vagyis testzsírszázalék, krónikus energiatöbbletet jelent. Ennek oka, hogy több energiát viszünk be, mint amennyit testünk felhasznál, eléget. Ezt érdemes tovább fejtegetni, mivel ilyenkor jön az egyél kevesebbet, mozogj többet javaslat, ami nem mindig célravezető. Van ugyanis aki ehet bármennyit, nem hízik, míg más akkor is hízik, ha ránéz az ételre, pedig még mozog is.