A forrásvíz a legegészségesebb ital
- Dátum: 2015.01.07., 13:50
- ásványi anyagok, ásványok, ásványvíz, erdő, forrásvíz, frissítő, ital, ivás, kirándulás, szerves anyagok, szervetlen anyagok, szervezet, természet, víz
Ha egészséges vizet szeretne inni, akkor az ásványvizek helyett válassza a forrásvizet! A természet valódi kincse ez, amely hozzájárul a testünk egészséges működéséhez, és nem utolsó sorban sokkal frissítőbb, mint bármilyen más víz, vagy ital.
Hogy mi a forrásvíz titka? Egyrészt az, hogy teljesen természetes. Nem kell hozzá kutakat fúrni, csak kinyerni azt, amit a természet „önként” a rendelkezésünkre bocsájt. Érdekes módon a forrásvíz sokkal tovább hideg marad, mint bármilyen más víz, és ugyanolyan hőmérsékleten tárolva is hűvösebb érzés inni, mint más vizeket. Másrészt a legfontosabb előnye, hogy nem tartalmaz szervetlen ásványi anyagokat.
Az ásványvíz-piac igen kedvező üzlet, ezért aztán nem csoda, ha elterjedt az a tévhit, hogy a szervezetnek szüksége van az ásványvizekben található ásványi anyagokra, és az a hasznára van. Az igazság az, hogy az ásványvíz szervetlen, azaz nem élő ásványi anyagokat tartalmaz, ezeket pedig a szervezetünk nem tudja hasznosítani, meg kell tőle szabadulnia. Csak a szerves ásványi anyagok hasznosak a számára, ezek pedig az egészséges táplálékokban találhatóak meg, nem pedig a vízben.
Ezért van az, hogy a tisztított víz, valamint a forrásvíz sokkal egészségesebb az ásványvizeknél, amikben eleve olyan kis mértékben találhatóak meg az ásványi anyagok, hogy azok még akkor is csekély mértékűek lennének a szervezetünk számára, ha képes lenne azokat hasznosítani.
És hogy honnan juthatunk forrásvízhez? Ezt is lehet vásárolni, de a legjobb, ha kirándulások alkalmával vesszük magunkhoz, és megfelelően tárolva ebből fogyasztunk. Tartsuk tiszta üveg edényekben, kancsókban, hűvös, sötét helyen tárolva. Így őrzi meg legjobban az eredeti minőségét és frissességét.
Fotó:
pixabay.com
Sok magnéziumot tartalmazó ételeink

Tudjuk, hogy magnézium nélkül nem tudunk élni, hiányát ételekkel is tudjuk pótolni. Nézzük, hogy mik ezek.
Színkavalkád a tányéron

Elsőre nem is gondolnánk, hogy a hozzávalók és az ételünk színei befolyásoló tényezők lehetnek abban, hogy mit fogyasztunk el szívesen, pedig ez pontosan így van. Minden főbb színhez tartozik egy étkezés szempontjából fontos jelentés.
A sok sófogyasztás következményei

A sófogyasztás mértéke valóban jelentős hatással van az egészségünkre, és érdemes komolyan venni a sóbevitel csökkentésére vonatkozó ajánlásokat. Az alábbiakban összefoglalom a túlzott sófogyasztás következményeit, valamint néhány javaslatot adok a sóbevitel csökkentésére.
Pizza kisokos: ismerd meg a pizzák különböző fajtáit

Élsz-halsz a pizzáért, legszívesebben minden nap rendelnél belőle? Úgy érezhetjük, hogy már minden példányt is kóstoltunk a világon, de legalább a városban, ahol élünk. Holott egyáltalán nem biztos, hogy így van. Az alábbi cikkben azt nézzük meg, hogy milyen típusai léteznek a különböző pizzatésztáknak szerte a világon.
Mivel helyettesítsük a cukrot?

A legtöbb fogyókúra és diéta ajánlja, hogy a lehető legkevesebb cukrot fogyasszuk, ha szeretnénk elérni a kívánt hatást. Milyen alternatívák vannak azonban arra, hogy élvezhessük az édes ízeket, de ne is legyen káros számunkra?