A forrásvíz a legegészségesebb ital
- Dátum: 2015.01.07., 13:50
- ásványi anyagok, ásványok, ásványvíz, erdő, forrásvíz, frissítő, ital, ivás, kirándulás, szerves anyagok, szervetlen anyagok, szervezet, természet, víz
Ha egészséges vizet szeretne inni, akkor az ásványvizek helyett válassza a forrásvizet! A természet valódi kincse ez, amely hozzájárul a testünk egészséges működéséhez, és nem utolsó sorban sokkal frissítőbb, mint bármilyen más víz, vagy ital.
Hogy mi a forrásvíz titka? Egyrészt az, hogy teljesen természetes. Nem kell hozzá kutakat fúrni, csak kinyerni azt, amit a természet „önként” a rendelkezésünkre bocsájt. Érdekes módon a forrásvíz sokkal tovább hideg marad, mint bármilyen más víz, és ugyanolyan hőmérsékleten tárolva is hűvösebb érzés inni, mint más vizeket. Másrészt a legfontosabb előnye, hogy nem tartalmaz szervetlen ásványi anyagokat.
Az ásványvíz-piac igen kedvező üzlet, ezért aztán nem csoda, ha elterjedt az a tévhit, hogy a szervezetnek szüksége van az ásványvizekben található ásványi anyagokra, és az a hasznára van. Az igazság az, hogy az ásványvíz szervetlen, azaz nem élő ásványi anyagokat tartalmaz, ezeket pedig a szervezetünk nem tudja hasznosítani, meg kell tőle szabadulnia. Csak a szerves ásványi anyagok hasznosak a számára, ezek pedig az egészséges táplálékokban találhatóak meg, nem pedig a vízben.
Ezért van az, hogy a tisztított víz, valamint a forrásvíz sokkal egészségesebb az ásványvizeknél, amikben eleve olyan kis mértékben találhatóak meg az ásványi anyagok, hogy azok még akkor is csekély mértékűek lennének a szervezetünk számára, ha képes lenne azokat hasznosítani.
És hogy honnan juthatunk forrásvízhez? Ezt is lehet vásárolni, de a legjobb, ha kirándulások alkalmával vesszük magunkhoz, és megfelelően tárolva ebből fogyasztunk. Tartsuk tiszta üveg edényekben, kancsókban, hűvös, sötét helyen tárolva. Így őrzi meg legjobban az eredeti minőségét és frissességét.
Fotó:
pixabay.com
Ghí, a csodavaj

Hányféle vajat, zsiradékot ismersz? Vajon melyik a legegészségesebb? Hozok ehhez egy szuper alternatívát, a ghít.
Probiotikumok és probiotikus ételek

Megannyi oldalról halljuk, hogy mennyire fontos a probiotikumok, hogy jól érezzük magunkat, de vajon mik ezek és hogyan vigyük be a szervezetünkbe?
Gyümölcsök, amelyekről Európában alig hallunk

A trópusi finomságok felhozatala jóval gazdagabb annál, mint amit a hazai piacokon megszokhattunk. A mangó, a sárkánygyümölcs vagy a maracuja ugyan már széles körben ismert, de az esőerdők mélyén olyan különlegességek teremnek, amelyek Magyarországra szinte egyáltalán nem jutnak el. Ezek sokszor nemcsak ízükben, hanem kulturális jelentőségükben is egyediek.
Egy filléres csodaszer a konyhában – ez a szegfűszeg

Talán mindenki ismeri a szegfűszeget, főként a tél egyik illataként, pedig az apró kis fűszer egészségünk egyik őre lehet.
A mértékletes sörfogyasztás pozitív hatásai

A sört sokan csak frissítő italnak tartják, pedig a mértékletes fogyasztásnak számos meglepő egészségügyi előnye lehet. A vitamin- és ásványianyag-tartalomtól kezdve a szív- és csontvédelemig, sőt még a stresszoldásban is szerepet játszhat egy korsó sör – természetesen csak akkor, ha tudatosan és mértékkel fogyasztjuk.