Aktív évkezdet
- Dátum: 2014.01.26., 18:16
- Élelmiszerbank, Élelmiszerbank és segélyprogram, Élelmiszerbank és Unió
Ugyan a karácsonyi időszakban kiemelt figyelmet kapnak azok a szervezetek, amelyek rászorulóknak gyűjtenek tartós élelmiszert, azonban a Magyar Élelmiszerbank Egyesület az új évben sem pihen: az elmúlt három hétben 44,5 tonna élelmet osztott szét.
Szerencsére az adományozókat most is megtalálja az Élelmiszerbank, hiszen fantasztikus, hogy már januárban is közel 45 tonna élelmet sikerült kiosztani a segítségre váró családok között.

Az Élelmiszerbank lendületesen kezdte a 2014-es esztendőt, s ezt igazolják az adatok is. Eddig 30 tonna közeli lejáratú tejterméket, 2,4 tonna pékterméket és desszertet, közel 8 tonna csokoládét, 1,5 tonna friss zöldséget és gyümölcsöt, valamint 2,5 tonna húst gyűjtött be és osztott ki. Ez összesen 85 millió forintnyi adományt jelent.
Az Élelmiszerbank tájékoztatása szerint eddig 61 partnerszervezet áltt rendelkezésére, hogy az élelmiszert eljuttassák a rászorulóknak.
Az Élelmiszerbank egyébként már a kezdetektől a zászlajára tűzte, hogy minél több élelmiszer felesleget igyekszik megmenteni és azt eljuttatja a segítségre váró családoknak. Persze a pénzadománynak is örülnek, s azt mondják, 1000 forint felajánlásból 30 ezer forintnyi élelmiszert képes megmenteni.
Sőt, az Európai Unió által finanszírozott EU Élelmiszer Segélyprogramban is részt vesz, amelynek célja, “a közösség legrászorulóbb személyeinek intervenciós készletekból származó élelmiszerekkel történő ellátása”.
Ez azt jelenti, hogy az Unió bizonyos készletek egy részét karitatív célokra fordítja: vagyis a felajánlott alapanyagokat, gabonát, cukrot, sovány tejport, az élelmiszeripari vállalatok feldolgozzák. A legyártott áruk szétosztását pedig a karitatív szervezetek végzik.
Az Élelmiszerbank a program európai szintű konzultációján is részt vesz, de az előkészítésből és lebonyolításból is részt vállal. Tavaly 735 településen 496 ezer embernek jutott a segélyekből.
Fotó:
pixabay.com
A méz jótékony hatásai – Természetes arany a mindennapokra
A méz az egyik legrégebbi és legsokoldalúbb természetes csodaszerünk, amit már az ókorban is nagy becsben tartottak. Nemcsak az ételek ízesítésére alkalmas, hanem a test és a lélek támogatására is.
Amikor a test jelez: így ismerhetjük fel a magnéziumhiány rejtett tüneteit
A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok, a csontok és az energia-anyagcsere megfelelő működéséhez. Több száz biokémiai folyamat motorja, ezért ha a bevitel tartósan alacsony, a szervezet gyorsan reagál.
A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra
A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.
Okostányér - egy opció az egészségesebb étkezéshez
Az mindenkinek oké, hogy egészségesen kell(ene) étkeznünk, hogy a testünk mindent megkapjon, amire szükségünk van, de sokan nem tudják, hogyan is kellene ezt jól csinálni. Íme egy remek alternatíva erre.
Adventi slágerek a bögrében: a forró italok új sztárja, a Hot Aperol
Az advent közeledtével a városokat betölti a fahéj, a narancs és a szegfűszeg illata, a hideg utcákon pedig egyre többen sétálnak kézben gőzölgő bögrével. A téli időszak kihagyhatatlan része a forró italok kultusza – és bár a forralt bor hosszú évek óta megkérdőjelezhetetlen favorit, idén új trónkövetelő érkezett: a Hot Aperol, amely gyorsan az adventi időszak egyik legtrendibb italává vált.