Menü

Száznegyven tonna adomány

Az Élelmiszerbank elnevezésű alapítvány az idén összesen 140 tonna élelmiszert gyűjtött a rászorulóknak karácsony előtt, így összesen 20 ezer családon segítettek.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület egy non-profit szervezet, amelynek célja, hogy az információgyűjtés és a publicitás eszközeivel kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és az arra rászorulók között, ezzel elősegítve a szegénység, az éhezés, az alultápláltság csökkenését.

Az egyesület 2005 szeptemberében alakult és 2006 májusa óta az Európai Élelmiszerbankok Szövetségének is tagja. Az indulása óta több mint 30 ezer tonnányi élelmiszert osztott szét az országban és ezen szállítmányok értéke meghaladta a 12 milliárd forintot is. Az adományok 500 ezer emberhez jutottak el.

Tavaly fantasztikus rekordot döntött az Élelmiszerbank, hiszen 90 tonnányi tartós élelmiszert gyűjtött karácsony előtt. Az idén 100 tonnás célkitűzésnek vágott neki a szervezet a gyűjtésnek. Nem kellett csalódnia végül senkinek, a banknak dolgozó önkéntesek összesen 140 tonnányi élelmiszert kaptak a 256 Auchan, Metro, Penny Market és Tesco áruházakban vásárlóktól.

További érdekesség, hogy ezzel a rengeteg élelemmel most 20 ezer rászoruló családnak varázsolnak tápláló és finom ételt a karácsonyi ünnepek alatt az asztalára.

Az idei program során először , a budapesti helyszíneken gyűjtést vezető önkéntes CIB Bankos csapatvezetők az adományokat olyan szervezetek részére ajánlották fel, amelyek naponta nagyszámú rászorultat látnak el. A hat áruházból befolyt 4922 kilogramm élelmiszer sorsáról szavazással lehetett dönteni. Eszerint közel öt tonna élelmet, az adomány hét százalékát kapta az Üdvhadsereg – Új Reménység Háza, 23 százalék jutott a Csak Egyet Szolgálatnak, míg hetven százalékkal gazdálkodhatott az Ágota Alapítvány.

Fotó:
pixabay.com

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.