Menü

Így készül a nagyi szilvalekvárja

  • Dátum: 2013.08.20., 12:40

Még mindig a szádban érzed nagymamád szilvalekvárjának ízét? Szeretnéd utánozni? Íme egy könnyen elkészíthető recept a nagyi konyhájából! Még a keverést is megúszhatod!

Hozzávalók:
4 kg szilva
80 dkg cukor
1 dl ecet (10%-os)
késhegynyi tartósítószer

 Elkészítése:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy nagy lábasba öntjük. Megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk az ecettel, letakarjuk, és így hagyjuk állni egy napig. Másnapra levet kell engednie. Majd felforraljuk, és legalább három órán át – keverés nélkül – főzzük. Ha levesszük a tűzről, még legalább negyed órán át főzzük. Végül üvegekbe töltjük, a tetejükre egy-egy csipetnyi tartósítószert teszünk, és lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Forrás:
eharmonia.hu

Fotó:
pixabay.com

A szuperélelmiszerek pozitív hatásai

A szuperélelmiszerek tényleg szuper hatással vannak a szervezetünkre. Ezek a nyersanyagok az átlagosnál is több, az immunrendszerünkre pozitívan ható vitamint és antioxidánst tartalmaznak. Lehet, hogy nem is tudsz róla, de te is minden nap fogyasztod ezeket!

Egy új trend, a Brecka-diéta

Rengeteg diétát ismerünk, mindenki azt választaj, ami egyénileg hatásos, vagy amire szüksége van. A TikTokon az év elején egy újabb trend ütötte fel a fejét, ez a Brecka-diéta.

A narancs jótékony hatásai

Ha a narancs előnyeiről van szó, mindenkinek az ugrik be, hogy ez az élénk színű gyümölcs remek C-vitamin-forrás. Pedig számtalan pozitív egészségügyi hatása van még, amiért érdemes gyakrabban fogyasztani. Mutatjuk, melyek ezek.

Tibeti fokhagyma kúra

A népi gyógyászat természetesen nem csak Magyarországon híres, hanem más kontinensek, más országok lakosságában is évezredek óta bevált módszer. A tibetiektől is tanulhatunk, erre jó példa a fokhagyma kúra.

Hogyan készítsünk chutneyt? Ez most lekvár vagy savanyúság?

Se nem lekvár, se nem savanyúság, még csak nem is mártás, sem nem szósz. Vagy egy kicsit mindegyik együtt, de az biztos, hogy húsok mellé zseniális! Azok, akik szeretnek kipróbálni új ízeket és textúrákat, ők biztosan szeretni fogják a „chutney”-t.