Menü

Három egyszerű, de nagyszerű nachos szósz házilag

  • Dátum: 2013.07.01., 14:24

Most, hogy lassan búcsút veszünk a nyártól, szívesebben töltjük majd otthon az estéket egy jó vígjáték és forró tea társaságában. Ha már a házi vetítés mellett döntünk, hagyjuk a hagyományos pattogatott kukoricát! Dobjuk fel a filmet az egyik legfinomabb nasival, a nachos-szal. Garantáltan izgalmasabb lesz az otthoni mozi.

Tejfölös szósz
Ez roppant egyszerű. Mindössze a tejfölbe kell belepréselnünk a fokhagymát és tetszés szerint még ízesíthetjük, mondjuk egy kevés vegetával. Ennyi az egész!

Sajtszósz – akár a moziban

Hozzávalók:
- 10 dkg sajt
- 15 ek. tejszín
- 1/2 csipet só
- bors (ízlés szerint)
- chilipor(ízlés szerint, akár el is hagyható)
- 1 fél gerezd fokhagyma
- mustár(ízlés szerint)
- 2 ek. liszt
- mexikói fűszerek(elhagyható)

Elkészítés:
Az összes hozzávalót öntsük össze, és egyre nagyobb tűzön olvasszuk meg. Forraljuk addig, amíg el nem kezd bugyogni.

Salsa szósz

Hozzávalók:

- 3 gerezd fokhagyma
- fél kis fej vöröshagyma
- 2 lapos mk. csípős paprikakrém
- 5-6 ek. ketchup

Elkészítés:
Elsőként a ketchupot és a paprikakrémet keverjük össze. A vöröshagymát, amennyire csak tudjuk, kis kockákra szeleteljük, majd hozzáadjuk a keverékhez. Végezetül a fokhagymákat préseljük bele, és jó alaposan keverjük össze.

Kész nachos chipset bármelyik élelmiszerüzletben vásárolhatsz.

Forrás:
www.e-harmonia.hu

Fotó:
sxc.hu

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.