Három egyszerű, de nagyszerű nachos szósz házilag
- Dátum: 2013.07.01., 14:24
Most, hogy lassan búcsút veszünk a nyártól, szívesebben töltjük majd otthon az estéket egy jó vígjáték és forró tea társaságában. Ha már a házi vetítés mellett döntünk, hagyjuk a hagyományos pattogatott kukoricát! Dobjuk fel a filmet az egyik legfinomabb nasival, a nachos-szal. Garantáltan izgalmasabb lesz az otthoni mozi.
Tejfölös szósz
Ez roppant egyszerű. Mindössze a tejfölbe kell belepréselnünk a fokhagymát és tetszés szerint még ízesíthetjük, mondjuk egy kevés vegetával. Ennyi az egész!
Sajtszósz – akár a moziban
Hozzávalók:
- 10 dkg sajt
- 15 ek. tejszín
- 1/2 csipet só
- bors (ízlés szerint)
- chilipor(ízlés szerint, akár el is hagyható)
- 1 fél gerezd fokhagyma
- mustár(ízlés szerint)
- 2 ek. liszt
- mexikói fűszerek(elhagyható)
Elkészítés:
Az összes hozzávalót öntsük össze, és egyre nagyobb tűzön olvasszuk meg. Forraljuk addig, amíg el nem kezd bugyogni.

Salsa szósz
Hozzávalók:
- 3 gerezd fokhagyma
- fél kis fej vöröshagyma
- 2 lapos mk. csípős paprikakrém
- 5-6 ek. ketchup
Elkészítés:
Elsőként a ketchupot és a paprikakrémet keverjük össze. A vöröshagymát, amennyire csak tudjuk, kis kockákra szeleteljük, majd hozzáadjuk a keverékhez. Végezetül a fokhagymákat préseljük bele, és jó alaposan keverjük össze.
Kész nachos chipset bármelyik élelmiszerüzletben vásárolhatsz.
Forrás:
www.e-harmonia.hu
Fotó:
sxc.hu
Karácsonyi vendégváró falatkák, amiket a rokonok is imádnak
A karácsonyi ünnepek egyik legszebb része, amikor a család és a rokonok végre együtt lehetnek. A beszélgetések, nevetések és közös emlékek mellé szinte elengedhetetlenek az ízletes vendégváró falatkák, amelyek folyamatosan az asztalon lehetnek.
A méz jótékony hatásai – Természetes arany a mindennapokra
A méz az egyik legrégebbi és legsokoldalúbb természetes csodaszerünk, amit már az ókorban is nagy becsben tartottak. Nemcsak az ételek ízesítésére alkalmas, hanem a test és a lélek támogatására is.
Amikor a test jelez: így ismerhetjük fel a magnéziumhiány rejtett tüneteit
A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok, a csontok és az energia-anyagcsere megfelelő működéséhez. Több száz biokémiai folyamat motorja, ezért ha a bevitel tartósan alacsony, a szervezet gyorsan reagál.
A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra
A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.
Okostányér - egy opció az egészségesebb étkezéshez
Az mindenkinek oké, hogy egészségesen kell(ene) étkeznünk, hogy a testünk mindent megkapjon, amire szükségünk van, de sokan nem tudják, hogyan is kellene ezt jól csinálni. Íme egy remek alternatíva erre.