Menü

Jön a nyár, kezdődhet a diéta! - Zöldségfogyasztással a tökéletes alakért

  • Dátum: 2013.05.12., 19:37

Folyamatosan magasabbra és magasabbra kúszik a hőmérő higanyszála: közeledik a nyár! Ebben az időszakban nem meglepő, hogy egyre többen gondolunk arra, érdemes lenne ledobni pár kilót a fürdőruha szezon kezdetére. Felvetődik az örök kérdés: hogyan érhetünk el tartós sikert a fogyókúrában és hozhatjuk a legjobb formánkat napról napra? A megoldás nem is olyan bonyolult! Rendszeres zöldségfogyasztással ugyanis látványos eredményeket érhetünk el, ráadásul még az édes ízekről sem kell lemondanunk.

„Egy jó fogyókúrás program bázisát a zöldségek képezik.”  – mondta el az „aranyszabályt” a témával kapcsolatban az Ízek és érzések magazin dietetikus szakértője, Bajor Zsuzsanna. „Aki tartós sikert szeretne elérni a fogyókúrában, az legalább a napi háromszori étkezésbe, mindenképpen építse be a zöldségek fogyasztását. Emellett nem kell lemondani persze a húsokról, gabonafélékről, olajos magvakról sem. És hogy a nassolást se kelljen teljesen feladni a diéta alatt, keressük az édességek alternatívájaként a legédesebb ízű zöldségeket: a most szezonális, finom sütőtököt, a céklát, az ízletes bébirépát vagy éppen a természetes cukrot tartalmazó, fajtájából adódóan édes ízű GOLD csemegekukoricát, amely semmilyen hozzáadott káros adalékanyagot nem tartalmaz, ugyanakkor kiválóan kielégítheti az édesség utáni vágyat.” – tette hozzá a szakértő.

Az édes és finom csemegekukorica további kedvező élettani hatása, hogy tartalmaz B-vitaminokat, karotint, folsavat, magnéziumot és vasat, valamint magas a fehérje-és rosttartalma. Ugyan valamivel magasabb a kalóriaértéke, mint más zöldségeknek, azonban nagy része rostanyag, mely segíti az emésztést, és támogatja ezzel a fogyás beindulását, ezáltal nehezebben rakódik ránk a súlyfelesleg is. A sárgarépának is többféle kedvező hatása ismert: C-, A-, D-, B- és K-vitaminokban gazdag, ráadásul kalciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat és magnéziumot is tartalmaz. Gyorsítja az anyagcserét és csökkenti a vér koleszterinszintjét is. Segíti az emésztés működését, így ez az ízletes zöldség szintén alkalmas arra, hogy segítségével, rendszeres fogyasztásával könnyebben érjük el az álomalakot.

Fotó:
sxc.hu

A legjobb természetes édesítők

A cukorfogyasztás csökkentése manapság egyre többek számára válik a tudatos életmódváltás részévé. Az egészségtudatos emberek nem szeretnének lemondani az édes ízekről, ugyanakkor keresik azokat a megoldásokat, amelyek nemcsak finomak, de a szervezetükre is kedvező hatással vannak. A természetes édesítők pont ezt kínálják: finom alternatívát a hagyományos kristálycukor helyett, hozzáadott értékekkel.

Vörösbor – Egészség a pohárban

Ha kedveli a vörösbort, jó hírem van: nemcsak az íze miatt érdemes élvezni, hanem az egészsége szempontjából is. Ha mértékkel fogyasztja, a vörösbor valóban a mindennapjai hasznos kiegészítőjévé válhat. Nézze csak, mit adhat Önnek egy pohár vörösbor naponta!

Citromhéj, az egészséges és természetes csodaszer

Mindenki ismeri a citromot, mint gyümölcsöt, a nyarak elengedhetetlen kelléke, pedig nem csak a limonádé miatt érdemes fogyasztani, hanem mert nagyon egészséges, még a héja is.

A jód szerepe az emberi szervezetben

Sokfelől hallani, hogy a jód fontos szerepet tölt be a szervezetünk működésének szempontjából, és hogy szükségünk van rá, de vajon miért is? Nézzük a válaszokat.

Az ÚJ Nord étkezés – skandináviai szemlélet a tányéron

Minden nemzet étkezésének meg van az alapja, de itt egy újnak mondható szemlélet, ami a skandináv országokban egyre elterjedtebb.