Menü

Harcsafilé roston fitneszsalátával

  • Dátum: 2013.05.06., 21:00

Új sorozatunkban minden héten egy egészséges és ízletes ételt ajánlunk olvasóinknak. Virtuális étlapunk első fogása: harcsafilé roston fitneszsalátával.

Mondani sem kell, a hal és a saláta párosítása nyerő találkozás mind az íz, mind az egészség szempontjából. Felmerül a kérdés: ha hal, miért pont harcsa? A harcsa fehér, különleges húsával, szálkamentességével igazán remek választás. A minőség persze nem olcsó, az afrikai harcsa kilója 1200-1300 forintért kapható, a balatoni drágább (1800/kg), ezzel a fajta a halak között felső közép árkategóriába tartozik.

 Visszatérve a belsőre, a harcsa könnyen süthető, főzhető és párolható, húsa remekül megőrzi állagát. Ha roston készítjük, elég egy nagyon kevés vajat, oliva-, vagy napraforgó olajat használnunk. Fűszerezés után a filé mindkét oldalát enyhén belisztezve (ettől kellemes ízű pörzsanyagot kap a hús) forró olajban aranysárgára sütjük.
Rátérve a köretre, a fitneszsalátának az az előnye, hogy tetszés szerint készíthető. Jég-, vagy fejes saláta, paprika, paradicsom, uborka, retek – ízlésünktől és a piaci kínálattól függően állíthatjuk össze. Nyugodtan szabadjára engedhetjük fantáziánkat, a zöldségesnél kapható szinte bármelyik primőr zöldsaláta felhasználható

. Az összekevert salátát ecetolajos, vagy joghurtos dresszinggel ízesíthetjük. Tipp: egy kevés friss, reszelt fokhagymával ízletesebbé, és pikánsabbá varázsolhatjuk salátánkat.

Fotó:
sxc.hu

Ultrafeldolgozott élelmiszerek

Amikor belépünk egy üzletbe, kedvünkre vásárolunk a polcokról, de valószínűleg sokszor azt se tudjuk, hogy konkrétan milyen élelmiszer került a kosárba. Pedig a boltokban rengeteg a feldogozott termék, ilyen az ultrafeldolgozottak köre is.

Reggelizéssel kapcsolatos tévhitek

Ahányféle diéta és trend, annyiféle útmutatás az étkezésekről. Tények és tévhitek a reggeliről, pro és kontra.

Ashoka jótékony hatásai

Az Ashoka szó szerinti jelentése: „gondok nélkül”. A hinduk egyik legfontosabb fája, amely egész India szerte honos.

Szezonális zöldségek májusban

Elérkezett az a tavaszi hónap, amikor a piacon már csupa friss és szezonális zöldséget találhatunk. Érdemes tudni, miért fontos ezeknek az idény zöldségeknek a fogyasztása, és hogyan csempészhetünk többet belőlük az étrendünkbe. Felejtsük el végleg a telet, és készüljünk tápanyaggal és vitaminokkal teli friss ételekkel a nyárra!

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!