Harcsafilé roston fitneszsalátával
- Dátum: 2013.05.06., 21:00
Új sorozatunkban minden héten egy egészséges és ízletes ételt ajánlunk olvasóinknak. Virtuális étlapunk első fogása: harcsafilé roston fitneszsalátával.
Mondani sem kell, a hal és a saláta párosítása nyerő találkozás mind az íz, mind az egészség szempontjából. Felmerül a kérdés: ha hal, miért pont harcsa? A harcsa fehér, különleges húsával, szálkamentességével igazán remek választás. A minőség persze nem olcsó, az afrikai harcsa kilója 1200-1300 forintért kapható, a balatoni drágább (1800/kg), ezzel a fajta a halak között felső közép árkategóriába tartozik.

Visszatérve a belsőre, a harcsa könnyen süthető, főzhető és párolható, húsa remekül megőrzi állagát. Ha roston készítjük, elég egy nagyon kevés vajat, oliva-, vagy napraforgó olajat használnunk. Fűszerezés után a filé mindkét oldalát enyhén belisztezve (ettől kellemes ízű pörzsanyagot kap a hús) forró olajban aranysárgára sütjük.
Rátérve a köretre, a fitneszsalátának az az előnye, hogy tetszés szerint készíthető. Jég-, vagy fejes saláta, paprika, paradicsom, uborka, retek – ízlésünktől és a piaci kínálattól függően állíthatjuk össze. Nyugodtan szabadjára engedhetjük fantáziánkat, a zöldségesnél kapható szinte bármelyik primőr zöldsaláta felhasználható
. Az összekevert salátát ecetolajos, vagy joghurtos dresszinggel ízesíthetjük. Tipp: egy kevés friss, reszelt fokhagymával ízletesebbé, és pikánsabbá varázsolhatjuk salátánkat.
Fotó:
sxc.hu
A legjobb természetes édesítők
A cukorfogyasztás csökkentése manapság egyre többek számára válik a tudatos életmódváltás részévé. Az egészségtudatos emberek nem szeretnének lemondani az édes ízekről, ugyanakkor keresik azokat a megoldásokat, amelyek nemcsak finomak, de a szervezetükre is kedvező hatással vannak. A természetes édesítők pont ezt kínálják: finom alternatívát a hagyományos kristálycukor helyett, hozzáadott értékekkel.
Vörösbor – Egészség a pohárban
Ha kedveli a vörösbort, jó hírem van: nemcsak az íze miatt érdemes élvezni, hanem az egészsége szempontjából is. Ha mértékkel fogyasztja, a vörösbor valóban a mindennapjai hasznos kiegészítőjévé válhat. Nézze csak, mit adhat Önnek egy pohár vörösbor naponta!
Citromhéj, az egészséges és természetes csodaszer
Mindenki ismeri a citromot, mint gyümölcsöt, a nyarak elengedhetetlen kelléke, pedig nem csak a limonádé miatt érdemes fogyasztani, hanem mert nagyon egészséges, még a héja is.
A jód szerepe az emberi szervezetben
Sokfelől hallani, hogy a jód fontos szerepet tölt be a szervezetünk működésének szempontjából, és hogy szükségünk van rá, de vajon miért is? Nézzük a válaszokat.
Az ÚJ Nord étkezés – skandináviai szemlélet a tányéron
Minden nemzet étkezésének meg van az alapja, de itt egy újnak mondható szemlélet, ami a skandináv országokban egyre elterjedtebb.