Méregtelenítő csodaszer
- Dátum: 2013.04.16., 23:39
A Psyllium Huskot, magyarul az útifű maghéjat csak kevesen ismerik, pedig az egyik legtökéletesebb méregtelenítő szer, ami csak a létezik ezen a bolygón.
Az emésztőrendszer hatékony működése elképzelhetetlen a megfelelő mennyiségű rost (napi 25 gramm), illetve folyadék (napi két liter) nélkül.
Sokan erről megfeledkeznek, ráadásul a rengeteg finomított élelmiszer, a sok tartósítószer, a különböző adalékanyagok, ízesítőszerek is gátolják a belek hatékony és helyes működését. Pedig a rostok segítik a salakanyagok gyors távozását a szervezetből, és egy szennyezett, „bedugult” emésztőrendszer akár különböző betegségeket is okozhat.

Az útifű maghéj ezen segít igen egyszerűen, ugyanis folyadékkal érintkezve mintegy hússzorosára képes megdagadni, s ez a megduzzadt, zselés anyag mindenféle lerakódott salakanyagot kiszed a bélredőkből, s minden oda nem illő dolgot eltávolít a bélfalakról, a belekből. Ezzel együtt megkíméli a bélbolyhokat és nyugtató hatással van az érzékeny belekre, amit a búza és egyéb gabonák rostjai alaposan kidörzsölhetnek.
Hasmenés esetén magába szívja a felesleges és felgyülemlett folyadékot, székrekedéskor pedig a zselés anyag lágyítja a székletet, illetve az útifű nyomást gyakorol a bélfalra, ami segíti, fokozza a bélmozgást.
Összességében az útifű maghéj nem felszívódó rostként segít visszaállítani a bélrendszer helyes működését és mozgását.
Az útifű maghéjat a reggeli és az esti étkezés előtt fél órával kell fogyasztani. Az elkészítése igen egyszerű, két deciliter vízbe, gyümölcslébe, esetleg joghurtba kell két teáskanálnyi magot összekeverni, majd gyorsan meginni, hogy a zselésedés már a szervezetben menjen végbe.
Fotó: betegsegeinkesgyogyitasuk.network.hu
A legjobb természetes édesítők
A cukorfogyasztás csökkentése manapság egyre többek számára válik a tudatos életmódváltás részévé. Az egészségtudatos emberek nem szeretnének lemondani az édes ízekről, ugyanakkor keresik azokat a megoldásokat, amelyek nemcsak finomak, de a szervezetükre is kedvező hatással vannak. A természetes édesítők pont ezt kínálják: finom alternatívát a hagyományos kristálycukor helyett, hozzáadott értékekkel.
Vörösbor – Egészség a pohárban
Ha kedveli a vörösbort, jó hírem van: nemcsak az íze miatt érdemes élvezni, hanem az egészsége szempontjából is. Ha mértékkel fogyasztja, a vörösbor valóban a mindennapjai hasznos kiegészítőjévé válhat. Nézze csak, mit adhat Önnek egy pohár vörösbor naponta!
Citromhéj, az egészséges és természetes csodaszer
Mindenki ismeri a citromot, mint gyümölcsöt, a nyarak elengedhetetlen kelléke, pedig nem csak a limonádé miatt érdemes fogyasztani, hanem mert nagyon egészséges, még a héja is.
A jód szerepe az emberi szervezetben
Sokfelől hallani, hogy a jód fontos szerepet tölt be a szervezetünk működésének szempontjából, és hogy szükségünk van rá, de vajon miért is? Nézzük a válaszokat.
Az ÚJ Nord étkezés – skandináviai szemlélet a tányéron
Minden nemzet étkezésének meg van az alapja, de itt egy újnak mondható szemlélet, ami a skandináv országokban egyre elterjedtebb.