Méregtelenítő csodaszer
- Dátum: 2013.04.16., 23:39
A Psyllium Huskot, magyarul az útifű maghéjat csak kevesen ismerik, pedig az egyik legtökéletesebb méregtelenítő szer, ami csak a létezik ezen a bolygón.
Az emésztőrendszer hatékony működése elképzelhetetlen a megfelelő mennyiségű rost (napi 25 gramm), illetve folyadék (napi két liter) nélkül.
Sokan erről megfeledkeznek, ráadásul a rengeteg finomított élelmiszer, a sok tartósítószer, a különböző adalékanyagok, ízesítőszerek is gátolják a belek hatékony és helyes működését. Pedig a rostok segítik a salakanyagok gyors távozását a szervezetből, és egy szennyezett, „bedugult” emésztőrendszer akár különböző betegségeket is okozhat.
Az útifű maghéj ezen segít igen egyszerűen, ugyanis folyadékkal érintkezve mintegy hússzorosára képes megdagadni, s ez a megduzzadt, zselés anyag mindenféle lerakódott salakanyagot kiszed a bélredőkből, s minden oda nem illő dolgot eltávolít a bélfalakról, a belekből. Ezzel együtt megkíméli a bélbolyhokat és nyugtató hatással van az érzékeny belekre, amit a búza és egyéb gabonák rostjai alaposan kidörzsölhetnek.
Hasmenés esetén magába szívja a felesleges és felgyülemlett folyadékot, székrekedéskor pedig a zselés anyag lágyítja a székletet, illetve az útifű nyomást gyakorol a bélfalra, ami segíti, fokozza a bélmozgást.
Összességében az útifű maghéj nem felszívódó rostként segít visszaállítani a bélrendszer helyes működését és mozgását.
Az útifű maghéjat a reggeli és az esti étkezés előtt fél órával kell fogyasztani. Az elkészítése igen egyszerű, két deciliter vízbe, gyümölcslébe, esetleg joghurtba kell két teáskanálnyi magot összekeverni, majd gyorsan meginni, hogy a zselésedés már a szervezetben menjen végbe.
Fotó: betegsegeinkesgyogyitasuk.network.hu
Probiotikum, higiénia, és tudatosság a nyugodt utazásért

Napsütés, tengerpart, finom ételek – a nyaralás sokak számára a kikapcsolódás csúcspontja. Ám az élményt könnyen beárnyékolhatja egy kellemetlen gyomorrontás vagy hasmenés. Szerencsére némi tudatossággal megelőzhetjük, hogy a pihenés napjait a mosdóban töltsük.
Cseresznye szezon, használd ki!

Mindenki ismeri a cseresznyét, a gyerekek a fülükre akasztják, a felnőttek befőttet készítenek belőle. Érdemes sokat fogyasztani belőle, mert igencsak egészséges.
Hűsítő nyári koktélok

Hideg és ízletes smoothiek, könnyű turmixok, hűsítő limonádék, alkoholos és alkoholmentes koktélok – ezek kellenek nekünk nyáron a kánikulában!
Hónapos retek, a nyár egyik vitaminbombája

A hónapos retek nem csak télen hasznos növény, hanem tavasszal, vagy nyár elején már segíthetjük vele egészségünket megőrzését.
Fehérjehiány, te felismered?

Mindenhonnan azt halljuk, hogy mennyire fontos a fehérje a szervezetünk számára, de sokan nem is tudják, hogy mi az, vagy, hogy milyen tünetekkel jár a hiánya.