Menü

Máratövismag, a méregtelenítő

  • Dátum: 2013.03.12., 13:00

Tavasszal különösen úgy érezzük, hogy a természettel együtt testünk is felfrissülésre vágyik. A téli „álom” , a meleg szobában eltöltött idő után szabad levegőre, mozgásra, a szervezet méregtelenítésére van szükségünk.

A máj a szervezet "vegyi laboratóriuma", fontos szerepet játszik az ember egészségének és működésének fenntartásában. E szervünk termeli az epét, amely a zsírok lebontásához szükséges. Méregteleníti azokat a toxikus anyagokat, amelyek kívülről kerülnek be a szervezetbe, vagy különböző anyagok lebontása során keletkeznek. Gondoskodik a nikotin, az alkohol és más különböző szennyeződések mérgező hatásának megakadályozásáról. A májban raktározódnak az A-, D-, E- és K-vitaminok is.

A méregtelenítés egyik leghatékonyabb eszköze a hideg préseléssel előállított száz százalékos csak máriatövismagból készített magolaj. Erősíti a májat, segít semlegesíteni a vegyi szennyező anyagok, alkohol, gyógyszerek hatását. Általános alkalmazása: különböző böjt kúrák esetén a méregtelenítés megkönnyítésére, tartós, illetve rendszeres gyógyszerfogyasztáskor a maradványok testből történő kiürítésének segítésére.
A máriatövismag  olajat  használhatjuk salátákba, kefirbe. Kúraszerűen reggelente éhgyomorra egy teáskanálnyit fogyasszunk három héten keresztül, ezt követően egy hét szünetet kell tartanunk.

Fotó:
sxc.hu

Ultrafeldolgozott élelmiszerek

Amikor belépünk egy üzletbe, kedvünkre vásárolunk a polcokról, de valószínűleg sokszor azt se tudjuk, hogy konkrétan milyen élelmiszer került a kosárba. Pedig a boltokban rengeteg a feldogozott termék, ilyen az ultrafeldolgozottak köre is.

Reggelizéssel kapcsolatos tévhitek

Ahányféle diéta és trend, annyiféle útmutatás az étkezésekről. Tények és tévhitek a reggeliről, pro és kontra.

Ashoka jótékony hatásai

Az Ashoka szó szerinti jelentése: „gondok nélkül”. A hinduk egyik legfontosabb fája, amely egész India szerte honos.

Szezonális zöldségek májusban

Elérkezett az a tavaszi hónap, amikor a piacon már csupa friss és szezonális zöldséget találhatunk. Érdemes tudni, miért fontos ezeknek az idény zöldségeknek a fogyasztása, és hogyan csempészhetünk többet belőlük az étrendünkbe. Felejtsük el végleg a telet, és készüljünk tápanyaggal és vitaminokkal teli friss ételekkel a nyárra!

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!