Gyors reggeli
- Dátum: 2013.01.03., 18:50
- Németh Attila
Manapság rohanó életet élünk, legtöbbünknek nincs ideje reggel megcsinálni a pirítóst, megsütni egy-két tojást, szalonnát vagy lerohanni a boltba egy kis croissantért és lekvárért.
Mégis, fontos a reggeli étkezés, ez nyújt energiát a nap elkezdéséhez. Mit együnk akkor, hogy Pocak is jól legyen és a munkába is beérjünk?
Az egyik lehető legjobb választás a reggeliző pelyhek. Lehet az akár gabonapehely, vagy müzli. Mindkettő tartalmazza a legfontosabb vitaminokat és ásványi anyagokat, müzliből még olyat is választhatunk, amiben hemzsegnek a szárított gyümölcsök. Tejjel vagy még jobb, joghurttal leöntve nem csak az ízlelőbimbóinknak, de az éhes gyomornak is felüdülést okoznak.

A bögre kávé előtt még megkoronázhatjuk reggelinket egy almával vagy banánnal, így biztosan nem maradunk éhesek, és nem csak átvészeljük az ebédig eltelő időt. Ne igyunk kávét éhgyomorra! A kávéban lévő csersavak kártékony hatással lehetnek ránk, és a kávé vízhajtó hatása sem tesz jót a gyomornak.
Írta: Horváth Barbara
Fotó: sxc.hu
Karácsonyi vendégváró falatkák, amiket a rokonok is imádnak
A karácsonyi ünnepek egyik legszebb része, amikor a család és a rokonok végre együtt lehetnek. A beszélgetések, nevetések és közös emlékek mellé szinte elengedhetetlenek az ízletes vendégváró falatkák, amelyek folyamatosan az asztalon lehetnek.
A méz jótékony hatásai – Természetes arany a mindennapokra
A méz az egyik legrégebbi és legsokoldalúbb természetes csodaszerünk, amit már az ókorban is nagy becsben tartottak. Nemcsak az ételek ízesítésére alkalmas, hanem a test és a lélek támogatására is.
Amikor a test jelez: így ismerhetjük fel a magnéziumhiány rejtett tüneteit
A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok, a csontok és az energia-anyagcsere megfelelő működéséhez. Több száz biokémiai folyamat motorja, ezért ha a bevitel tartósan alacsony, a szervezet gyorsan reagál.
A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra
A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.
Okostányér - egy opció az egészségesebb étkezéshez
Az mindenkinek oké, hogy egészségesen kell(ene) étkeznünk, hogy a testünk mindent megkapjon, amire szükségünk van, de sokan nem tudják, hogyan is kellene ezt jól csinálni. Íme egy remek alternatíva erre.