Miért jó az Air Fryer? – Egészségesebb sütés forró levegővel

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az air fryer készülékek – nem véletlenül. Ezek a forrólevegős sütők lehetőséget kínálnak arra, hogy a hagyományos olajban sütéshez képest sokkal kevesebb zsírral készítsünk ropogós, ízletes ételeket. De mitől olyan különleges ez a konyhai eszköz, és miért tartják sokan egészségesebb alternatívának?
Sütés, főzés zsiradék nélkül, na de hogyan?

Ma már egyre népszerűbbé válnak a forró levegős fritőzök, hazánkban is. Sok háziasszony a kényelem miatt választja, de gondoljunk az egészségünkre is, ha emellett a főzési mód mellett döntünk. Ez a speciális folyamat gyakorlatilag a főzés és a sütés közötti átmenetnek számít. Akkor hogyan is működik ez a szerkentyű?