Menü

Természetes módszerek csípések esetén

Az biztos, hogy a nyári vakációt, az esti medencézést, a teraszon való borozgatást vagy az erdei sétákat a egy szép tó körül tönkre tudja tenni a szúnyoginvázió és az a rengeteg feldagadt, viszkető csípés, amit vérszívóink okoznak. Sokszor azt veszem észre, nem sokat ér a szúnyog elleni spray, szinte csapatostól érkeznek ránk a moszkitók.

Momentán állok a szobában és pakolom a gyermekeim holmijait az erdei táborra, van itt rovarriasztó karkötő, kullancsriasztó tapasz, spray, olaj és miegymás, de vajon mennyit érnek és meddig hatásosak ezek? Léteznek gyerekbarát megoldások? Szerettem volna kerülni a kemikáliákat és vegyszeres rovarriasztókat, ezért utána olvastam a természetes gyógymódoknak.

Amikor már megtalált bennünket a szúnyog és szép piros folt, gyulladt duzzanat, viszkető dudor éktelenkedik rajtunk, akkor milyen természetes ám hatásos módszerekkel enyhíthetők a panaszok? A folyamatos kaparás – sebesre vakarás nem segít, az egészen biztos.

Régóta tudjuk, hogy egy jégkocka vagy jeges borogatás meglepően hatékony megoldás a szúnyogcsípések kezelésére, azonnal hűsít és ezáltal csillapítja a viszketést, hamarabb leviszi a duzzanatot. A fagyasztónkban lévő mirelit zacskós borsó nagyon univerzális megoldás, erre a célra is bevethetjük.

Érdemes kipróbálni a teafilter hatását is. Csak tegyük filtert a csípésre és hagyjuk rajta, amíg a viszketés el nem múlik. Kamillateafilter nyugtató és gyulladáscsökkentő hatású.

A teafaolaj nemcsak pattanásokra jó, hanem szintén számos bőrprobléma kezelésében kiváló szer, ezért szúnyogcsípés enyhítésére is bátran alkalmazhatjuk, feltéve, ha nem vagyunk allergiások rá. Ezt megtudjuk, ha előtte bőrpróbát végzünk.

A szódabikarbóna vízzel keverve és a csípésre kenve lúgos hatása révén közvetlenül segít a sebek és csípések viszketésének enyhítésében. Érdemes tenni ezzel is egy próbát.

Az aloe vera népszerűsége pedig mindent elmond a növény sokoldalúságáról. A legjobb hatást friss, levélből kinyert aloe vera géllel érhetjük el. Levágva a növényke végét, a nedvével átkenjük a panaszos testrészt, sebet, csípést és máris enyhülnek a tünetek.

Nincs rosszabb, mint az alváshoz készülődve, a lámpaoltás után, szúnyogok zümmögését meghallani, ennél talán csak a csípésük okozta duzzanatok és vöröslő viszkető foltok bosszantóbbak. Néhány egyszerű, természetes és hatékony megoldás mindig jól jön. Főleg azoknak, akiket annyira szeretne a szúnyogok, mint engem.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.