Menü

Ásványokból ékszerek

Az elmúlt időben, egyre népszerűbbé kezdtek válni a kézműves termékek. Már a legtöbb kis és nagyvárosban megtalálhatóak ilyen vásárok, ahol az alkotók és a vevők személyesen is megismerhetik egymást. Természetesen ilyenkor, nem csak a vásárláson van a hangsúly, hanem gyakran hosszú beszélgetésekbe is elegyednek egymással. Végigsétálva a sorok között, pedig biztos, hogy találunk olyan árust, aki a kristályok erejében és csodájában hisz.

Ékszereket készít belőlük, és ha kérdezünk, tőle lelkesen mesél erejükről. Természetesen én is felkutattam pár ilyen személyt, aki ezzel foglalkozik és kérdezgettem őket, hogyan is működnek ezek az ásványok. Mellékesen megjegyezném, kiskorom óta imádom a kristályokat, de nem az erejük, hanem a szépségük miatt. Ha szóba kerül valahol, hogy egy kőnek védelmi, gyógyító ereje van, akkor jogosan tehetjük fel a kérdést, hogy hogyan hathat ránk, milyen elven működik? A kristályok a természet kincsei, kémiai elemekből épülnek fel, úgy, ahogy az élő szervezetünk is.

Ezért, van egy rezgése, amely kölcsönhatásba lép a szervezetünk energetikai rendszerével. Az ásványok kristályos szerkezete elnyeli, megtartja, és kibocsátja az energiát, tehát a rezonancián keresztül fejtik ki hatásukat. Természetesen azt tudnunk kell, hogy ezek a kristályok holisztikusan fejtik ki hatásukat, tehát testi, lelki, szellemi szinten hatnak. Nagyon fontos megjegyezni, és ezt a legtöbb eladó is kihangsúlyozza, hogy ezek nem helyettesítik a gyógyszereket, orvos által betartandókat, csupán a tulajdonosaikra pozitív hatást gyakorolnak.

Nézzük is meg, a legismertebb kristályok hatásait. A rózsakvarc jó a szív problémára, emellett a béke, megbocsájtás és anyaság kövének is mondják. A lila színű ametiszt a stressz oldásra alkalmas, javítja a koncentrációt és pozitív tulajdonsággal van az érrendszerre, emellett fájdalomcsillapító hatása is van. A citrint, pedig a bőség köveként emlegetik, de jó hatással van a gyomor és bélrendszerre, illetve a cukorbeteg köveként tartják számon. A hegyikristály az általános egészséget segít megőrizni, illetve energiát ad a viselőjének. A világon rengeteg kristályt ismerünk, így nincs is rá lehetőségünk mindet bemutatni. De ha valaki érdeklődik ez iránt, akár az interneten is megtalálja kategóriákba szedve az összes ásványnak a tulajdonságait.

Egy-egy börzén találkozhatunk tudatos vásárlókkal, akik már egyből a problémájukra egy konkrét követ keresnek, de a megfigyelésem szerint, inkább kötődés alapján vásárolnak az emberek. Kézbe veszik a kiszemelt termékeket, felpróbálják, forgatják, majd választanak egy másikat, azt is megtapogatják, majd csak utána döntik el, melyik is lesz a legmegfelelőbb. Nagyon sokan pedig ajándékként szánják családtagnak, barátnak vagy ismerősnek, de akkor is úgy választanak, hogy szerintük, melyik illik a személyhez leginkább. A vásárlási szokásokat pedig úgy jellemezték a kézművesek, hogy a vásárló ráérez, amikor kézbe veszi a terméket, hogy milyen kőre is van szüksége. Hiszen ahogy az ember változik, úgy változik az is, hogy éppen milyen kőre van szüksége.

Amikor pedig vásárlásra adjuk a fejünket, tisztában kell lennünk azzal, hogy ezek az ásványok elveszhetik színüket, eltörhetnek, elszakadhat a zsinór és hagyhatunk el szemeket róla. Ilyenkor azt mondják, hogy kiszolgált minket a kristály. Át adta erejét, vagy éppen azt jelzi, hogy nem a megfelelő ásványt hordjuk. Erre is vannak módszerek, hogy hogyan lehet feltölteni, meg energetizálni újra, de szkeptikus révén én ebbe nem folynék bele. Azt viszont én is megtapasztaltam, hogy a szeretett karkötőm teljes mértékben elvesztette a színét, nagyon viseltesen néz ki, így inkább csak az ágyam mellett felakasztva vetek rá néha egy-egy pillantást. Meg sem lehet mondani, hogy egykor milyen pompásan nézett ki.

Ahogy minden területen, itt is nagyon sok a hamis kő. Sajnos már, nagyon profin tudják hamisítani a kristályszemeket, így egy laikus meg sem tudja mondani, vajon igazi követ vett e. Azért ha nagyon olcsón jutunk hozzá, az amúgy meg ritka példányokhoz, akkor ott azért felmerülhet bennünk a kérdés, hogy talán nem is igazi. Emellett pedig egy kis kutatómunkával ellenőrizzük le az eladó személy hitelességét, és amennyiben jónak találjuk, legyünk visszatérő vásárlók.

Természetesen nagyon sok a szkeptikus ezzel kapcsolatban, és a hitben sem szabad túlzásokba esni. Ha a gyógyító ereje nem is, de a szépségük tagadhatatlan. A kövek pompáját nem csak a csillogásuk adja, hanem az egyediségük is, hiszen a természet nem teremtett két egyformát csak hasonlót.

Nagyné Kohajda Wentholin Loretta

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.