Menü

Mi az a migrén piercing?

Mi is az a migrén piercing, hol van a helye, hová teszik és mire jó? Zavaró vagy kényelmes viselet? Csak jó üzlet, vagy tényleg remek és hatásos alternatív megoldást jelent?

Aki migrénes rohamoktól szenved, pontosan tudja, milyen érzés erős fájdalomcsillapítókon élni, melyek sajnos néhány esetben ideig-óráig hatnak. Manapság egyre növekszik az alternatív gyógymódot keresők száma, akik a „vegyszermentes” módszerek felé fordulnak. Nekik segíthet a migrén piercing, mely az ősi kínai gyógyítás témakörébe tartozó akupunktúra elvein alapszik.

Mi a migrén, hogyan hat erre a migrén piercing és milyen viselni?

A „migrén” , melytől a lakosság 10%-a szenved (többségében nők), fejfájást jelent, legtöbbször hirtelen, rohamszerűen fellépő, erős fájdalmat, mely lehet hosszantartó és sajnos visszatérő probléma is.

Lüktető erős féloldali fájdalom jellemzi, amelyet hang- és fényérzékenység, hányinger, vagy hányás kísérhet. A migrénes fejfájás általában fizikai terhelésre fokozódik.

Valószínűleg az agyi erek görcsös összehúzódása vagy agyi működészavar lehet a felelős ezért a fájdalomért, de nem segíti a javulást az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a rossz alvás és a dohányzás, alkoholfogyasztás sem.

Mivel a gyógyszerszedés hosszútávon nem jó megoldás, ezért egyre többen fordulnak alternatív, vegyszermentes megoldások felé, ők használják többek között a migrén piercinget is, mely a’90-es évek elején terjedt el világszerte.

Ez a piercing ősi kínai gyógymódon, az akupunktúrán alapszik, mely kimondja, hogy testünk tele van akupunktúrás pontokkal, melyre megfelelő nyomást gyakorolva segíthet egészségügyi problémáinkon, kedélyállapotunkon.

A migrén piercinget a fülkagyló középső részén viselik, melyet szakember helyez be speciális mérőműszer segítségével, tehát semmiképp sem házilag tesszük fel, hiszen meg kell találni az akupunktúrás pontot.

Hogy valóban hatásos-e fejfájás ellen, erről megoszlanak a vélemények, mint általában mindenről.

A kutatások arról szólnak, hogy viselői 40%-a elégedett, mások nem éreztek tartós és jelentős változást.

Természetesen meg kell említeni az egészségi állapotunkat és életmódunkat, mely befolyásolja a hatékonyságot, hiszen sok egészségügyi probléma a helytelen életmódnak is köszönhető.

Amennyiben migréntől szenvedünk, mindenképp változtassuk életmódbeli szokásainkon és ha úgy gondoljuk, tegyünk egy próbát a migrén piercinggel, melyet mindenképp szalonban, hozzáértő segítségével válasszunk ki.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Létezik krónikus napfényhiány

A D-vitamin a bőrön keresztül termelődik, a természetes napsütés hatására. Zsírban oldódik. Márciustól szeptemberig elegendő a napfény ahhoz, hogy elegendő vitaminhoz jussunk, ám a télen a vitaminkészleteink megcsappannak. Mit okoz a napfény hiánya és mit tehetünk ellene egészségünk megőrzéséért?

Mi mindenre jó a CT-vizsgálat, és mikor lehet rá szükséged?

Bizonyos betegségek esetén a röntgen- vagy az ultrahangvizsgálat nem elegendő a diagnózis felállításához. Ilyenkor szükség lehel a komputertomográfia (CT) képalkotó eljárásra, amely háromdimenziós felvételeket készít a test egy adott szegmenséről, így részletesebb képet biztosít a szövetekről, az erekről és a csontokról. Milyen esetekben rendelnek el az orvosok CT-vizsgálatot?

Lúgosításra fel

Jön a jó idő, nem csak a kedvünknek kell jobbnak lennie, hanem a testünknek is ideje kiadni magából a káros anyagokat. Irány a lúgosítás!