Menü

Tippek téli bőrvédelemhez

Mindenki bőrtípusa más és más ápolást igényel, s nemcsak attól függően, hogy érzékeny bőre, száraz bőre, zsíros bőre van-e valakinek, hanem attól is, hogy épp mely évszakban járunk.

A központi fűtés, a hideg, a szél, és a kinti-benti hőmérséklet közti hőmérséklet különbség mind próbára teszik a bőrt.

Télen a bőr legfelső rétege kiszárad, berepedezik, kipirosodik, megjelenhet az ekcéma, s hogy arcunk újra selymes legyen és puha, ahhoz a speciális téli bőrápolási rutin szükséges. Legfontosabb ebben az időszakban a hidratálás.

Jöhetnek a nyáron mellőzött, ám télen szükséges zsírosabb, sűrűbb állagú krémek.

Míg nyáron könnyű krémzseléket használunk, addig a téli hónapokban a zsírosabb arcápolókat részesítjük előnyben. Különösen száraz bőrűeknél akár naponta többször is ajánlott átkrémezni a bőrt.

Óvatosan az arcradírral. Az arcradír fontos eleme az arcápolásnak ALKALMANKÉNT, ám tudni kell, hogy a túlzásba vitt használat szinte „leradírozza” a bőr természetes hidratáltságát.

Használjunk fényvédő krémet!

Bizony jól írtam, nem az évszakot kevertem össze. Télen is süt a nap és a bőrnek télen is fontos a fényvédelem. Télen is védekezzünk a nap káros hatásai ellen! A 15 faktoros naptejek a mindennapi kint tartózkodáshoz elegendőek, így elkerülhető a bőrdaganatok kialakulása.

Használjunk ajakápolót!

Az ajkainkat többször is kenjük át ápoló stifttel megóvva ezzel a széltől, hidegtől. Nincs rosszabb, mint a sebes, kirepedezett ajak, mely komoly fájdalommal is járhat.

Védjük arcunkat a széltől! Amennyire lehet, tekerjünk sálat az arcunkra, hordjunk csősélat, kesztyűt és sapkát!

A gyakori kézmosás és a hideg miatt különösen fontos a kézkrémek gyakori használata is.

Aki szoláriumba jár, mindenképp használjon gyakrabban testápoló krémeket, s tartsunk mértéket, hiszen a szoláriumokban használt ultraibolya fény is növeli a bőrdaganatok, így a melanóma kialakulásának rizikóját is.

Párásítsunk! A fűtés miatt a benti száraz levegő nedvességet von el a bőrtől, ezért a párásítók jó szolgálatot tehetnek, igazán kellemes a párásítást illatos illóolajokkal végezni.

Szedjünk vitamint! A bőrünknek ez télen különösen fontos, ajánlott a D vitamin, az E vitamin. Mindezek mellett, ha a folyadékpótlásra és a változatos táplálkozásra is odafigyelünk, akkor minden bizonnyal szép és egészséges bőrrel vészelhetjük át a telet.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.